Elrontotta az első félidőt az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2013. október. 14., 17:43
Elrontotta az első félidőt az U18-as válogatott

Az Angliában edzőtáborozó U18-as válogatott a szünet előtt négy gólt kapott a házigazdáktól.

Az angol és a magyar U18-as válogatott pénteken mérkőzött meg egymással első alkalommal, akkor győzelmi esélyeink voltak, de az utolsó pillanatokban szerzett góljukkal a hazaiak nyertek 2-1-re. Hétfőn ismét megmérkőzött egymással a két csapat az angol szövetség Burton upon Trent-i edzőközpontjában.

Az első negyedórában, bár az angolok irányították a játékot, nem utalt jel arra, hogy fölényes hazai győzelemmel végződhet a meccs, a félidő második felét azonban elrontották a magyar válogatott játékosai: a 20. és a 40. perc között az angolok négyszer is bevették a kapunkat. Pedig ekkora fölényben nem játszottak, viszont a helyzetkihasználásuk hibátlan volt, négy lehetőségből négyszer lőttek gólt.

A második félidőre Pisont István négy helyen is változtatott csapatán, és a szünetről egy teljesen más felfogású magyar válogatott jött ki: szinte végig az angol térfélen zajlott a játék, szellemes, gyors akciókat vezettünk, de a legnagyobb ziccerekből (és ilyenből volt több is) sem született gól.

Az eredmény a végéig nem változott, az angolok húszperces rövidzárlatunkat kihasználva magabiztos győzelmet arattak.

- Az első félidőben, ami helyzetük volt az angoloknak, mind belőtték - mondta Pisont István a mérkőzés után. - A csapatomból hiányzott az a fajta agresszivitás, ami végig megvolt az első mérkőzésen, nem ütköztünk, rosszul osztottuk el az embereket a középpályán. A szünetben leteremtettem a csapatot, lecseréltem három játékost, és a fordulás után mintha kicserélték volna a társaságot. Ekkor már mi domináltunk, óriási helyzeteket dolgoztunk ki, ha csak ezt a félidőt kellene értékelni, dicséret járna a csapatnak, az első játékrész teljesítménye azonban sajnos alaposan lerontja az összképet. A vereség ellenére nagyon hasznos tapasztalatokat szereztünk, megnézhettem öt-hat olyan játékost, akik korábban kevesebbet szerepeltek nálunk, a focisták fejlődése szempontjából pedig kifejezetten fontos volt, hogy két hatalmas iramú, remek ritmusú meccset játszhattak.

Anglia-Magyarország 4-0 (4-0)
Horváth Dániel - Gazdag Dániel, Kecskés Ákos (Gubacsi Zoltán, 46.), Spandler Csaba, Lenzsér Bence - Vida Máté, Murai Márk (Jancsó András, 46.), Rácz Barnabás - Takács Krisztofer (Tóth Martin, 39.), Bartos Julián (Koszta Márk, 46., Németh Erik, 89.), Grabant Bence

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.