Edzőmeccsel zárult az összetartás
U18 férfi   |   Archívum   |   2010. április. 14., 13:00
Edzőmeccsel zárult az összetartás

Az U16-os válogatott bő keretének tagjai kedden és szerdán kiválasztó edzőtáborozáson vettek részt az MLSZ telki edzőcentrumában. A kétnapos összetartást szerda délután előkészületi mérkőzés zárta, a fiatalok a Budapest Honvéd U18-as csapatával mérkőztek meg, s 2-2-es döntetlent értek el. A korosztályos válogatott góljait Novothny Soma és Prosszer Dániel szerezte.

Együttesünk Gelei Vince (Csorvási Tamás a szünetben) - Bodka Endre, Zsirai Martin, Kelemen Márk, Pintér Dominik - Halmai Ramon (Noah König a szünetben), Farkas Aurél (Kanalas Alex a szünetben) - Sipőcz János (Kiss Jácint a szünetben), Illés Dávid (Meizinger Bence a szünetben), Prosszer Dániel (Kozma Richárd a szünetben) - Novothny Soma (Szécsy Márk a szünetben) összeállításban szerepelt.

Pisont István szövetségi edző a keret minden egészséges tagjának játéklehetőséget adott, s hogy a harmadik kapusnak is legyen alkalma védeni egy félidőt, Baranya Dániel a szünet után a kispesti gárda hálóját őrizte. A korosztályos gárda a meccs első perceiben kapkodóan játszott, s ezt a Honvéd ki is használta, a piros-feketék a második percben vezetést szereztek. A 25. percben azonban Novothny Soma egyenlített, majd a félidő utolsó előtti percében Prosszer Dániel meg is fordította az állást. A szünet után újra a Honvéd kezdett jobban, a 44. percben (a meccs negyvenperces félidőkből állt) egyenlítettek a vendégek. Válogatottunknak ezután több ígéretes helyzete is adódott, de gól már nem született.

- Az összetartás legfontosabb célja az volt, hogy megismerjük egymást a játékosokkal, megkezdjük a korosztály felkészítését, kialakítsuk a keretet - mondta honlapunknak a meccs után Pisont István. - Jó mérkőzést játszottunk a Honvéd U18-as csapata ellen, a fiatalok egyenrangú ellenfelei voltak a két évvel idősebbeknek, jó tapasztalatokat szereztem róluk, tehát kijelenthetem, hogy az edzőtábor elérte célját.

A korosztályos gárda májusban két felkészülés meccset játszik Ausztria korosztályos együttesével, a csapatok 11-én Bükön, 13-án pedig Oberpullendorfban mérkőznek meg.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.