Döntetlennel zárult az első macedóniai meccsünk
U18 férfi   |   Archívum   |   2012. március. 13., 15:10
Döntetlennel zárult az első macedóniai meccsünk

U18-as válogatottunk nem tudta bevenni a hazaiak kapuját a strumicai összecsapáson.

A januárban kinevezett Mészöly Géza irányításával első mérkőzését játszotta az őszi Európa-bajnoki selejtezőkre készülő U18-as válogatottunk, együttesünk a Nagy Gergő - Botka Endre, Szilvási Péter, Kelemen Márk, Hangya Szilveszter - Pintér András, Lőrinczy Attila, Kleinsheisler László - Huller Ádám (Kaiser László, 57.), Ádám Martin (Tóth László, 57.), Bese Barna (Vankó Imre, 69.) összetételben szerepelt a találkozón.

 A mérkőzésen a magyar válogatott lépett fel támadó szellemben, a házigazdák beálltak védekezni saját térfelükre, és kontrákból igyekeztek helyzeteket kialakítani. A labdabirtoklási fölényünk ellenére viszonylag kevés helyzet alakult ki a macedón kapu előtt, a legnagyobb lehetőségünk a 60. percben adódott, ekkor Ádám Martin cselezte be magát a 16-oson belülre, lövése után a labda a kapufáról pattant ki, az érkező Bese Barna pedig csak centikkel maradt le róla. A mezőnyfölényünk végig megmaradt, de a lefújásig nem született gól, 0-0-ás döntetlennel zárult a meccs. A két csapat csütörtökön újra megmérkőzik egymással.

- Küzdelmes meccset játszottunk egy nagyon rossz talajú pályán - értékelt a lefújás után Mészöly Géza. - A védekezésünk végig stabil volt, a támadójátékban azonban még sokat kell fejlődnünk, ennél sokkal több helyzetet kellett volna kialakítanunk a mérkőzésen. Ez volt az első közös meccsünk a válogatottal, a hozzáállást feltétlenül dicséret illeti, de játékban még bőven van javítani valónk az októberi tétmérkőzésekig.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.