Döntetlennel kezdtük a Jezek-tornát
U18 férfi   |   Archívum   |   2011. augusztus. 23., 19:00
Döntetlennel kezdtük a Jezek-tornát

U18-as válogatottunk első csehországi mérkőzésén 0-0-ás döntetlent játszott a török korosztályos csapattal.

A csehországi hat csapatos Vaclav Jezek-torna első játéknapján a mieink a törökök ellen léptek pályára. Bene Ferenc szövetségi edző a Nagy Gergő - Zámbó Dániel, Eperjesi Gábor, Szilvási Péter, Csorníj Áron – Pintér András, Nagy Erik, Barcsay Márk (Bese Barnabás, 41.) - Lőrinczy Attila (Kelemen Márk, 58.), Bolyki Andor (Huller Ádám, 41.), Nowothny Soma (Zsirai Martin, 75.) összeállítású együttest küldte pályára a találkozón.

 

Az első 10 percben a mieink domináltak, ezt követően a törökök átvették az irányítást, jelentősebb helyzeteket azonban egyik csapat sem tudott kialakítani. A második félidő első fele kiegyenlített játékot hozott, ebben a periódusban a törökök előtt adódott egy-két lehetőség, az utolsó 20 percben azonban a magyar válogatott volt jóval veszélyesebb, három komoly helyzetből is gólt szerezhettünk volna. A támadó zónában azonban pontatlanok voltak játékosaink, így a lefújásig nem esett gól, 0-0-ás döntetlennel ért véget a találkozó.

 

- Nagyon szervezett, egységes, egymást kisegítő csapatjátékkal rukkoltunk elő, és egy nemzetközi élvonalhoz tartozó rivális ellen játszottunk színvonalas, szoros meccset - mondta a mérkőzés után Bene Ferenc. - Ebben a mérkőzésben a győzelem lehetősége is benne volt, ha pontosabbak vagyunk, a második félidőben kihasználhattuk volna egyik komoly helyzetünket. Ez nem sikerült, ennek ellenére le a kalappal a játékosok előtt, hiszen egy kitűnő ellenféllel szemben teljes mértékben felnőttek a feladathoz.

 

A mieink szerdán 17 órától a szlovák csapat ellen lépnek pályára Moravsky Krumlovban.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.