Bronzérmes az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2013. augusztus. 24., 14:25
Bronzérmes az U18-as válogatott

Pisont István együttese a harmadik helyért rendezett mérkőzésen tizenegyesekkel győzte le a románokat a csehországi Jezek-tornán.

U18-as válogatottunk harmadik meccsét is lejátszotta a csehországi Václav Ježek-emléktornán. Az ukránok elleni 1-0-ás győzelem és a törököktől elszenvedett 1-0-ás vereség után Pisont István csapata második lett a csoportjában, így szombaton a román korosztályos válogatottal meccselt a bronzéremért.

Az első félidőben ötletesen, szellemesen játszott mezőnyben a magyar válogatott, jól működött a rövid passzos játékunk, a románok sokszor csak keresték a labdát, kidolgozott helyzetig nem jutottak el. A mieink előtt ellenben több nagy lehetőség is adódott, ám a befejezésekbe rendre hibák csúsztak, így az eredményben nem mutatkozott meg a fölényünk.

A fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, maradt a magyar fölény, még azt követően is, hogy Pisont István lehetőséget adott azoknak a kerettagoknak, akik korábban nem voltak tagjai a korosztályos válogatottnak, s csak nemrégiben kezdtek el ismerkedni a szakmai stáb elvárásaival. A helyzetkihasználásunk azonban nem javult fel, így maradt a gólnélküli döntetlen, a bronzérem sorsa tizenegyesekkel dőlt el. A tizenegyesrúgásokban mi voltunk a jobbak, Koszta Márk, Takács Renátó, Németh Erik, Rácz Barnabás és Spandler Csaba is értékesítette saját büntetőjét, míg a románok ötödik lövője hibázott, így alakult ki az 5-4-es eredmény.

Érdekesség, hogy a lefújás után a szervezők külön gratuláltak a magyar szakmai stábnak, és megjegyezték: sajnálják, hogy nem mi játszottuk a döntőt, mert a torna legjobb teljesítményét a mi válogatottunk nyújtotta.

- Az első félidőben szenzációsan játszottunk mezőnyben, végig mi kezdeményeztünk, nagyszerű volt az összhang a játékosok között, működtek a mélységi labdák, a visszalépések, egyedül a támadózónában elkövetett pontatlanságok miatt lehet hiányérzetem - értékelt a mérkőzés után Pisont István. - Uraltuk a játékot, óriási labdabirtoklási fölényben futballoztunk, a románok legfeljebb távoli lövésekig jutottak, de ezek sem okoztak igazán komoly veszélyt. Külön öröm, hogy az új játékosok jól mutatkoztak be éles szituációban, a keret minden tagjának jár a gratuláció, mert egyénileg és csapatként is szépen fejlődik az együttes.

Jezek-torna, 3. helyért:
Magyarország-Románia 0-0 - tizenegyesekkel 5-4
Magyarország: Horváth Dániel - Gazdag Dániel, Kecskés Ákos (Gubacsi Zoltán, 46.), Nagy Ádám, Spandler Csaba (csk) - Vida Máté (Jancsó András, 63.), Tóth Martin (Koszta Márk, 73.), Rácz Barnabás - Grabant Bence (Sallói Dániel, 46.), Németh Erik, Takács Krisztofer

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.