A cseh fiatalok jobban éltek helyzeteikkel
U18 férfi   |   Archívum   |   2008. április. 29., 15:11
A cseh fiatalok jobban éltek helyzeteikkel

U18-as együttesünk kedden játszotta második mérkőzését a szlovákiai nemzetközi korosztályos tornán. A Sisa Tibor által irányított válogatott Csehországgal csapott össze, és 1-0-ás félidő után 2-0-ás vereséget szenvedett.

Két kapufát is lőttünk

Az Eb-selejtezők közelgő elitkörére való tekintettel Sisa Tibor nem hívta meg a keretbe az U19-esek között szereplő U18-as korosztályú válogatottakat (Simon András, Simon Ádám, Gosztonyi András, Kádár Tamás, Gulácsi Péter, Molnár Marcell). Így csapatunk Csehország ellen Trepák Attila - Varga Péter, Vattai Balázs (Futács Márkó a 76. percben), Szeleczki Alex (Litauszki Róbert a 60. percben), Bagyinszki Attila - Takács Péter, Iszlai Bence - Fazakas Géza (Bogdán Márk a 71. percben), Varga Bence (Zelenyánszki László a 80. percben), Kovács Dániel - Bajner Bálint összeállításban szerepelt.

Ellenfeleink már a hatodik percben megszerezték a vezetést, az egyik cseh csatár egy szélről belőtt labdát helyezett közelről Trepák Attila kapujába (0-1). Ezután a mieink támadtak, s bár Bajner Bálint a 30. percben a kapufát találta el, egyenlítenünk nem sikerült. Sőt, a szerencse a meccs második szakaszában sem állt mellénk, az 57. percben a csehek egy, az első találatukhoz megszólalásig hasonló gólt értek el (0-2), és hogy teljes legyen a 'déja vu' mi ismét kapufát lőttünk: ezúttal Takács Péter találta el a keresztlécet. Csapatunk jól játszott, de második meccsén is vereséget szenvedett.

- Ukrajna hétfőn jobban futballozott mint mi, de Csehország ellen támadásban és védekezésben is szervezettek voltunk, megfelelő teljesítményt nyújtottunk - mondta el az mlsz.hu-nak a meccs után Sisa Tibor. - Sajnos, hiába dolgoztunk ki számos helyzetet, egyet sem sikerült góllal befejeznünk, míg ellenfelünk két igazi lehetőségéből kétszer is a kapunkba talált. A torna egyik célja az volt, hogy találjunk olyan játékosokat, akiket később számításba vehetünk, és bár ismét vereséget szenvedtünk, azért látszik, hogy vannak olyanok, akik bekerülhetnek majd a bő keretbe. Harmadik mérkőzésünkön tovább szeretnénk csiszolni játékunkat, hiszen ennek a válogatottnak ezelőtt utoljára tavaly júliusban volt meccse.

Csapatunk csütörtökön 11. 30-kor Strana Turában mérkőzik meg Törökországgal.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.