A Bazilikába látogatott az U18-as válogatott
U18 férfi   |   Archívum   |   2011. március. 09., 18:45
A Bazilikába látogatott az U18-as válogatott

Szerdán, a finnek elleni felkészülési mérkőzések közti napon kulturális programot szervezett az U18-as válogatott tagjainak a szakmai stáb.

Válogatottunk tagjai szerdán délelőtt edzésen vettek részt Telkiben, majd bebuszoztak Budapestre, ahol a Szent István Bazilikát nézték meg. A keret tagjai közül sokaknak még nem volt lehetőségük arra, hogy megismerjék a legfontosabb magyarországi kulturális emlékeket, a szakmai stáb azonban törekszik arra, hogy a fiatalok ne csupán a labdarúgás rejtelmeit sajátítsák el a lehető legmagasabb fokon, hanem tisztában legyenek az ország történelmével, kultúrájával is.

 

A labdarúgók idegenvezetés mellett ismerhették meg a főváros egyik leghíresebb műemlékét, elmesélték nekik az épület, valamint az abban található freskók, festmények történetét, kulturális jelentőségét is.

 

A csapat tagjai Puskás Ferenc síremlékéhez is ellátogattak a bazilika altemplomában, ahol Szöllősi György, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia kommunikációs igazgatója mesélt nekik minden idők legjobb labdarúgójáról, a válogatottban, a Honvédban és a Real Madridban eltöltött éveiről.

 

A magyar U18-as válogatott pénteken délben Telkiben másodszor is megmérkőzik a finn korosztályos csapattal.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Súlyos vereség az oroszoktól
U18: Súlyos vereség az oroszoktól

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.

U18: nem bírtuk végig erővel Japán ellen
Meccsbeszámoló
U18: Győzelemel zártuk a Jezek-tornát

A magyar U18-as válogatott nagy különbségű vereséggel zárta pénteki mérkőzését a Jezek-tornán.