Vereség a felkészülés kezdetén
U17 női   |   Szurkolók   |   2021. augusztus. 24., 19:58
Vereség a felkészülés kezdetén
Dexon Dee

Női U17-es válogatottunk két gólt kapott és veszített Szerbia ellen a kedden, Topolyán játszott felkészülési találkozón.

Meglehetősen korán, már a 12. percben egy szabadrúgást követően gólt kaptunk Szerbia ellen: kapusunk ugyan először még hárítani tudott, a védők későn reagáltak és a szerb támadó befejelte a levegőbe ütött labdát.

A folytatásban is fölénk nőtt ellenfelünk a felkészülési találkozón, ők birtokolták többet a labdát és a kapkodó játék újabb gólhoz vezetett. A 25. percben a védelem hibázott és előnyösebb helyzetbe hozta a szerbeket: egy kavarodás után nem sikerült felszabadítani, a labda ismét az ellenfelünkhöz került, amely megduplázta előnyét.

Bár több játékosunkon is látszott, hogy először szerepel nemzetközi mérkőzésen és nem mindig tudták hozni az edzéseken mutatott szép játékot, a hátralevő időben már nem változott az eredmény.

Nem vagyunk könnyű helyzetben, de nagyon elmarasztalni sem lehet a lányokat, hiszen a keret most játszott először együtt. Az látszik, hogy minden szempontból nagyon sokat kell még fejlődnünk ahhoz, hogy eredményesebben tudjunk futballozni – gondolok itt a csapatjáték felépítésére, nem voltunk elég szervezettek, fizikálisan is van elmaradásunk. Ezeket a hibákat ki fogjuk elemezni, megbeszéljük és reméljük, csütörtökön más arcát mutatja – nyilatkozta a lefújást követően Schumi Dorottya, a női U17-es csapat szövetségi edzője.

Szerbia-Magyarország 2–0 (2–0)
Magyarország: Pongrácz Ágnes – Csejtei Emília, Mayer Zsófia (Nagy Lili, 46.), Németh Adél, Benke Annamária (Sinka Napsugár, 46.), Harmat Sára (Kágyi Kíra, 78.), Acsádi Petra, Novák Luca (Tuza Petra, 46.), Vas Hajna (Kiss Gréta, 75.), Buzás Emma, Tóth Zsóka (Csáki Eszter, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...