Női U17: Vereség Törökország ellen

2018. szeptember. 04., 20:53   |    

Női U17: Vereség Törökország ellen

A magyar női U17-es válogatott hazai felkészülési találkozón Törökország ellen lépett pályára, és bár jól kezdett, végül 4–2-es vereséget szenvedett.

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatottunk az Eb-selejtezőkre készülve Budapesten játszik párosmeccset Törökország legjobbjai ellen. 

A válogatottunk szeptember 20-26. között Macedóniában lép majd pályára, a hazaiak mellett a bosnyák és a francia válogatott lesz a mieink ellenfele. 

A felkészülés egyik állomása volt a keddi mérkőzés, melyet kimondottan jól kezdett a csapatunk. Többet birtokoltuk a labdát, és a törökök szinte át sem jöttek a térfelünkre. A nyomásnak meg is lett az eredménye: Papp Luca távoli szabadrúgásával a 8. percben megszereztük a vezetést (1–0). 

Sokáig azonban nem ünnepelhettünk, mert a 14. percben Halla Petra hibázott egy hazaadást követően, és végül csak szabálytalanul tudta megállítani a török támadót, a megítélt tizenegyest pedig a vendégek gólra váltották (1–1). 

A semmiből jött egyenlítés nagyon megfogta a csapatot, és a 28. percben a törökök a vezetést is megszerezték, de ezt még a szünet előtt sikerült egalizálni, így végül 2–2-es döntetlennel fordultak a csapatok. 

A második félidő is hasonlóan indult, mint az első, a magyar csapat jól futballozott, de egy újabb védelmi hiba ismét tizenegyest ért a törököknek (2–3), ráadásul ellenfelünk két perc elteltével ismét betalált az újabb büntetőtől talán kissé megrogyó csapatunk ellen (2–4). 

Bár a lányok küzdöttek a szépítésért, csak a felső lécet találták el, többször pedig az ellenfél kapusa védett bravúrral, így az eredmény már nem változott a lefújásig. 

Magyarország–Törökország 2–4 (2–2)
gól: Papp (8.), Nagy V. (41.), illetve Elif (14.), Mesude (28., 57.), Berivan (55.)

Magyarország: Halla Petra – Róth Rebeka, Búzás Kata, Fördős Beatrix, Czellér Dorottya, Pápai Emőke (Székely Zsuzsanna 82.), Ploner Szandra, Papp Luca, Zsédely Réka (Vígh Patrícia 79.), Török Lilla (Ott Eszter 62.), Nagy Vanessza

Jól kezdtük a mérkőzést, irányítottunk, de a nagy egyéni hibákból született gólok megzavarták a csapatot, és kizökkentünk a meccs ritmusából. Kishitűen, bátortalanul futballoztunk, emellett egyáltalán nem feküdt nekünk a törökök kellemetlen, erőszakos stílusa, ezzel a harcmodorral itthon nem találkoznak a lányok, de ezért is fontosak és hasznosak a nemzetközi felkészülési mérkőzések – értékelte az összecsapás Schumi Dorottya szövetségi edző. 

A magyar U17-es női válogatott kerete

Kapusok
Halla Petra (Ferencvárosi TC)
Török Noémi (Astra HFC)

Védők
Fördős Beatrix (Haladás Viktória FC)
Ott Eszter (Ferencvárosi TC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Mészáros Eszter (St. Mihály FC)
Kelenföldi Petra (ETO FC Győr)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Vojnity Nóra (Balatonfüredi FC)

Középpályások
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Nagy Fanni (DVTK)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Székely Zsuzsanna (MOL Vidi FC)
Fülöp Helga (ETO FC Győr)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)

Támadók
Zsédely Réka (ETO FC Győr)
Török Lilla (St. Mihály FC)
Nagy Vanessza (SKN St. Pölten)
Vigh Patrícia (St. Mihály FC)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink