Magabiztos győzelmet ért el Máltán a női A-válogatott

2018. október. 08., 18:01   |    

Magabiztos győzelmet ért el Máltán a női A-válogatott

Csiszár Henrietta két gólt lőtt, Jakabfi Zsanett két gólpasszt adott, a magyar válogatott végül 3-0-ra győzött Máltán a házigazdák elleni felkészülési mérkőzésen.

A Markó Edina vezette női A-válogatott szeptemberben befejezte szereplését vb-selejtező csoportjában, így a soros barátságos mérkőzéseken már a következő Eb-selejtező sorozatra készül. A csapat múlt hét csütörtökön utazott el Máltára, ahol egy nappal később Jakabfi Zsanett góljával 1-0-ra legyőzte a házigazdákat. A két csapat hétfőn délután ismét megmérkőzött egymással Ta'Qaliban, és a mieink ezúttal magabiztosabban szerezték meg a győzelmet.

A magyar válogatott végig irányítani tudott, és a 23. percben megszerezte a vezetést: Jakabfi Zsanett mozgott keresztbe a bal oldalról, passzát követően Csiszár Henrietta átvette a labdát, majd ballal a léc alá lőtt (0-1). Az első félidő hajrájában megdupláztuk az előnyünket, Vágó Fanni és Jakabfi Zsanett összjátéka után a Wolfsburg légiósa Rácz Zsófiát hozta ziccerbe, a Haladás játékosa pedig közelről az üres kapuba továbbított (0-2). A 0-3-as végeredményt az 58. percben állítottuk be, Vágó Fanni és Csiszár Henrietta összjátéka után utóbbi szerezte meg második gólját a mérkőzésen.

– Teljesen más jellegű mérkőzést játszottunk, mint múlt héten, akkor az utazás, a késői edzés megviselte a csapatot, mostanra viszont sikerült akklimatizálódnunk, jóval frissebbek voltunk, és ez látszott a játékunkon is – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány. – Sokat javult a támadójátékunk, ötletesebben futballoztunk, szép gólokat szereztünk, és annak is örülök, hogy a kétszer kilencven perc alatt nem kaptunk gólt. A máltaiak szervezetten, agilisan futballoztak, egyáltalán nem volt könnyű dolgunk ellenük, ezért mindenképpen pozitívum, hogy magabiztos győzelemmel tudtuk zárni a találkozót.

Málta-Magyarország 0-3 (0-2)
Magyarország: Bíró Barbara (Samu Anna, 46.) - Mosdóczi Evelin (Papp Dóra, 65.), Turányi Lilla (Horti Boglárka, 46.), Tálosi Szabina, Szabó Viktória (Pinczi Anita, 46.) - Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta - Rácz Zsófia (Csiki Anna, 61.), Jakabfi Zsanett (Németh Loretta, 56.), Kocsán Petra - Vágó Fanni


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink