Női U17: Magabiztos győzelemmel folytattuk az elitkört
U17 női   |   Szurkolók   |   2018. március. 26., 20:23
Női U17: Magabiztos győzelemmel folytattuk az elitkört

A hazai rendezésű Eb-selejtező elitkör második fordulójában a női magyar U17-es válogatott remek játékkal aratott 3–0-s győzelmet Csehország legjobbjai ellen.

Női U17-es válogatottunk Bükön, Csehország ellen folytatta szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben.

Az olaszok elleni meccshez hasonlóan jó játékkal rukkolt elő Schumi Dorottya együttese, amely az első perctől kezdve magához ragadta a kezdeményezést, és irányította a játékot. A mieink többet birtokolták a labdát, és rendre felértünk az ellenfél kapuja elé, ami gyorsan megmutatkozott az eredményben is. 

A 9. percben Czellér Dorottya tört be a tizenhatosra, majd Szélpálnak készítette le a labdát, aki öt méterről kilőtte a hosszú sarkot (1–0).

A folytatásban is a magyar csapat akarata érvényesült a pályán, csak idő kérdése volt az újabb gól, ami a félidő vége előtt meg is született. Nagy Virág ugratta ki remek labdával a félpályáról Nagy Vanesszát, aki a kifutó kapus és a védők között a hálóba lőtt (2–0). 

A meggyőző előny sem kényelmesítette el a csapatot, amely a második félidőben uralta, irányította a mérkőzést, sőt növelni is tudta a gólkülönbséget. A cseh kapus kirúgása után Szélpál fejelte le a labdát Nagy Vanessza elé, aki a tizenhatoson lövőhelyzetet alakított ki, amit Vachter használt ki: 16 méterről lőtt a hosszú sarokba. 

– Nagy gratuláció jár a lányoknak, most mutatta az igazi arcát a csapat. Egy igen tehetséges korosztályról beszélünk, amit most is bizonyították. Fegyelmezetten játszott a csapat, nagyon akartuk a győzelmet, uraltuk a játékot, és a lányok egymásért is küzdöttek. Meg is lett az eredménye, egy nagyon erős cseh válogatottat győztünk le. Annak külön örülök, hogy nagy fölényben, összeszedetten játszottunk. Most sajnálhatjuk igazán az olaszok elleni peches mérkőzést, amin sajnos valószínűleg elment az Eb-szereplés. Ettől függetlenül a harmadik meccsünket is mindenképp meg akarjuk nyerni, a csapat és a stáb is szeretne bizonyítani – értékelte a mérkőzést Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország–Csehország 3–0 (2–0)
Gól: Szélpál (9.), Nagy V. (39.), Vachter (79.)

Magyarország: Terestyényi Anna – Nagy Virág, Fördős Beatrix, Pápai Emőke (Vachter Fanni 60.), Csolti Réka, Buzás Kata, Kovács Eszter, Pusztai Sára (Erdész Fanni 73.), Czellér Dorottya (Stefán Bernadett 80.), Nagy Vanessza, Szélpál Nóra

Az utolsó forduló párosítása

Március 29., csütörtök:

Olaszország–Csehország, 16.00
Szerbia–Magyarország, 16.00

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Terestyényi Anna (Kaposvári BFLA)
Egri Réka (MTK Hungária FC)

Védők:

Fördős Beatrix (Szombathelyi Swietelsky-Haladás Viktória FC)
Ott Eszter (Kóka FNLA)
Ploner Szandra (ETO FC Győr)
Jánosi Ninetta (MTK Hungária FC)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Pápai Emőke (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Kóka FNLA)

Középpályások:

Erdész Fanni (ETO FC Győr)
Kovács Eszter (Siófoki Bányász SE)
Buzás Kata (Kóka FNLA)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Czellér Dorottya (MTK Hungária FC)
Stefán Bernadett (MTK Hungária FC)

Támadók:

Nagy Vanessza (St. Pölten)
Vachter Fanni (DVTK)
Szélpál Nóra (St. Mihály FC)
Papp Luca (Kóka FNLA)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...