Vereséggel kezdtük a női U17-es elitkört
U17 női   |   Csapat   |   2018. március. 23., 16:42
Vereséggel kezdtük a női U17-es elitkört

A magyar válogatott hiába játszott kezdeményezőbben, mint az olasz, a vendégek mindkét lehetőségüket gólra váltották a második félidőben és megnyerték a két csapat büki elitkörös összecsapását.

Női U17-es válogatottunk Bükön, Olaszország ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörben. A találkozót kellemetlen, szeles, hideg időben rendezték meg, a napokkal ezelőtt még hó alatt álló pályát azonban remek állapotba hozták a meccsre.

A magyar válogatott előtt adódott az első nagy lehetőség, de ezt követően az olaszok átvették az irányítást, és az első negyedóra végéig labdabirtoklási fölényben játszottak. Ezt követően kiegyenlítődött a játék, majd a mieink kezdeményeztek többet, de hiába végezhettünk el kilenc szögletet az első félidő végéig, ezekből nem tudtunk igazán nagy lehetőséget kialakítani, az első félidő végéig nem esett gól.

Fordulás után a magyar válogatott volt az aktívabb, de az olaszok védelmét nem tudtuk megbontani, a támadóharmadban hiányoztak a jó megoldások. Semmi sem utalt arra, hogy a vendégek szerzik meg a vezetést, mégis így történt: a 70. percben, egy bal oldali szabadrúgásból Tomaselli volt eredményes: beadását nem érte el a kapusunk, a labda pedig a kapuba pattant (0-1). A magyar lányok megpróbáltak magasabb sebességi fokozatba kapcsolni, de a 75. percben, egy szöglet utáni kavarodás végén Ladu megduplázta az olasz előnyt, és ezzel eldőlt a meccs (0-2). Az eredmény a lefújásig nem változott, az olaszoké lett a három pont. A csoport másik meccsén a csehek 1-1-es döntetlent játszottak a szerbekkel. A mieink hétfőn a cseh együttessel mérkőznek meg Bükön.

- Nagyon erős olasz csapattal találkoztunk, de jóval több volt ebben a mérkőzésben, hiszen egy óriási hibából kaptuk az első gólt, és ez megpecsételte a sorsunkat. Nem volt sok lehetőség a mérkőzésen, a legnagyobbat mi hagytuk ki rögtön a meccs elején, végül az olaszok úgy nyertek két góllal, hogy kidolgozott helyzetük egy sem volt a találkozón. A lányok most nagyon le vannak törve, de fel kell állnunk, még vár ránk két mérkőzés, amelyeken szeretnénk javítani – mondta a mérkőzést követően Schumi Dorottya szövetségi edző.

Magyarország-Olaszország 0-2 (0-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág, Fördős Beatrix, Jánosi Ninetta, Csolti Réka - Kovács Eszter, Pusztai Sára, Papp Luca - Czellér Dorottya, Nagy Vanessza (Bódai Viktória, 74.), Szélpál Nóra (Vachter Fanni, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása
Gajdóczi Tibor: a legfontosabb célunk az A ligás tagság meghosszabbítása

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...

Erős korosztályból alakul a női U15-ös válogatott kerete
Meccsbeszámoló
Alakul a 2027-es hazai rendezésű női U19-es Eb-keret

Gajdóczi Tibor szövetségi edző kihirdette a női U17-es válogatott szűkített keretét a Horvátországban sorra kerülő, pénteken kezdődő Eb-selejtező ...