Női U17: Elölről kell kezdeni az építkezést
U17 női   |   Szurkolók   |   2021. július. 22., 12:25
Női U17: Elölről kell kezdeni az építkezést

Az elmúlt időszak kényszerpihenője után Schumi Dorottyának egy új csapatot kell felállítani az októberi Eb-selejtezőre, amelyet már az új formátumban rendez meg az UEFA.

A stáb még kialakulóban van és a csapatot is újra kell építenie Schumi Dorottyának, a női U17-es válogatott szövetségi kapitányának, hiszen a koronavírus hosszú kényszerszünetet hozott, így egy generáció kiöregedett ebből a korosztályból. Mivel a világjárvány miatt az U16-os development tornák is elmaradtak, nemzetközi mérkőzéseken a fiatalabbakat sem láthatta a pro licences szakember, így ami a válogatást illeti, maradt a bajnoki mérkőzések és az U14-es régiós kiválasztók követése.

– A korábbi években egy szezon után nagyjából a válogatott fele még maradt a csapatban, most viszont nulláról kell kezdeni az építkezést. Augusztusban kezdjük a felkészülést és még szeptemberben is lesz egy összetartásunk az októberi Eb-selejtező előtt. Rövid idő áll rendelkezésünkre, amely alatt Szerbiával fogunk nemzetközi felkészülési találkozót játszani – fogalmazott Schumi Dorottya, aki még kiemelte, szeretné elérni, hogy az új generáció meg tudja ismételni az előző évek sikereit, hiszen az U17-es korosztály zsinórban hétszer jutott a selejtezősorozat második fordulójába, az elitkörbe, a tavaly elmaradt tornán ráadásul házigazdaként, az Eb-kvalifikációra is esélyesként szerepelhetett volna.

 Bízom benne, hogy az új játékosok együtt jó csapatot tudnak majd alkotni is sikeresek lesznek – mondta zárásul a szakember.

Az Eb-selejtezőt 2021 őszétől új formában bonyolítja le az UEFA. A legfőbb változás, hogy a válogatottakat az UEFA-együtthatók alapján A- és B-ligákba osztották. Mindkét liga együttesei két selejtezőkört játszanak le, egyet ősszel, egyet pedig 2022 tavaszán. A magyar csapat az A-ligában fog szerepelni, ahol az első selejtezőkörben Bulgária, Írország és Norvégia lesz az ellenfele. A tornának Norvégia ad otthont.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...