Legyőzték Szlovéniát az U17-es lányok
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 05., 19:11
Legyőzték Szlovéniát az U17-es lányok

Az Eb-selejtező elitkörre készülő női U17-es válogatottunk a szlovénokkal játszott felkészülési mérkőzést Nagykanizsán.

Női U17-es csapatunk felkészülésének egyik utolsó állomása a Szlovénia elleni páros mérkőzés, amelynek első felvonását 2–1-re megnyerte Schumi Dorottya együttese.

Csapatunk jól kezdte a találkozót, a széleken vezetett támadásokból szép helyzeteket alakított ki, de a befejezéseknél rendre pontatlanok voltunk. Az első gólunkat Nagy Fanni szerezte meg a 10. percben, a DVTK játékosa középen érkezett, és Stefán Bernadett visszapasszából szép átlövésgólt szerzett.

A vezetés megszerzése után kissé kapkodóvá vált a játékunk. A félidő hajrájában Papp Luca egy átemeléssel ugyan megduplázta előnyünket, de alig három perc elteltével a szlovénok megszerezték a labdát, amit a kifutó kapus mellett a kapuba passzoltak, így 2–1-gyel fordultunk és a végeredmény is ez maradt.

– A második félidőben hiányzott az átütőerő a támadásainkból, kicsit elfáradtunk, próbáltunk frissíteni, de a szlovénok sem tudtak nagyobb helyzetet kialakítani, mezőnyben folyt a játék. Többet birtokoltuk a labdát, mégis sokat hibáztunk, pár kérdéses pontot még le kell tisztáznunk. Örülünk a sikernek, de reméljük, hogy a következő meccsen még magabiztosabban tudunk győzni. Az Eb-selejtező elitkörig a szlovéniai találkozó lesz az utolsó mérkőzésünk, ezért szeretnék másokat is kipróbálni a keretből. Utána még egy háromnapos összetartásra megyünk, majd március 21-én már Görögországgal játszunk tétmeccset – fogalmazott Schumi Dorottya a mérkőzést követően.

Magyarország–Szlovénia 2–1 (2–1)
Gólszerzők: Nagy Fanni (10.), Papp Luca (43.), illetve Manca Suhoversnik (45.) 
Magyarország: Halla Petra – Buzás Kata, Pápai Emőke, Róth Rebeka, Ploner Szandra – Sain Anna, Papp Luca, Nagy Fanni (Savanya Csilla, 46.), Stefán Bernadett (Gaál Rebeka, 82.) – Czellér Dorottya (Zsédely Réka, 90.), Nagy Vanessza (Palakovics Laura, 59.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...