Három góllal jobb volt Anglia
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 24., 14:58
Három góllal jobb volt Anglia

Anglia kihasználta a hibáinkat és 3-0-ra legyőzte U17-es női válogatottunkat. A nyári Európa-bajnokságra csak a csoportgyőztesek jutnak ki, így a grúzok elleni találkozó már ebből a szempontból tét nélküli lesz, hiszen az angolokat már nem tudjuk megelőzni.

Vasárnapi ellenfelünk a torna nyitómérkőzésén 8 gólt lőtt Grúziának és egyet sem kapott. A csoportfavorit angolok keretét csak 2002-ben született játékosok alkotják, míg Schumi Dorottya négy, 2004-ben született lányt is beválogatott, a még csak 14 éves Savanya Csilla pedig ezúttal a kezdőcsapatba is bekerült (az előző mérkőzésen a 83. percben állt be, Nagy Fannit váltotta).

Az első meccsen, remek játékkal, de egy nagy hiba miatt csak döntetlent értünk el Görögország ellen. Az 1–1-es mérkőzésen sárga lapot kapott Czellér Dorottya, aki az őszi selejtező minitornán is begyűjtött egy lapot, így eltiltás miatt nem léphetett pályára az angolok ellen. Az MTK labdarúgója az előző mérkőzésen remek formában futballozott, a hajrában egy hatalmas helyzete is volt. Őt Savanya Csilla helyettesítette, illetve Zsédely Réka helyett ezúttal a Puskás Akadémia játékosa, Palakovics Laura kapott lehetőséget a kezdőben.

Az angol válogatott a selejtező minitornán minden mérkőzését megnyerte, 15 gólt lőtt a három mérkőzésen és egyik ellenfele sem tudott betalálni ellene.

A mérkőzés elején főleg az angolok járatták a labdát, de komolyabb veszélyben egyik kapu sem forgott, a 11. percben azonban ismét nem voltunk elég határozottak a védekezésben, de most Pápai Emőke nagyot mentett, így maradt az állás 0–0.  A 17. percben aztán Papp Luca végezhetett el szögletrúgást, amibe a csapatkapitány, Fördős Beatrix csak beleérni tudott, a kaput nem találta el.

A játék főleg a mezőnyben zajlott, a 29. percben ellenfelünk is szöglethez jutott: Johnson végezte el, a lövésébe Buzás Kata belecsúsztatni tudott, Halla Petra kapusunk pedig belekapott, de kezéről kipattant a labda, amit Dale fejelt be (1–0). A kapott gól kissé megfogta csapatunkat és egy labdavesztésből ismét Dale támadhatott, kapusunk és a védelem nem értette meg egymást és Dale megduplázta góljai számát a 32. percben (2–0).

Mezőnyben kifejezetten jól játszott válogatottunk, de a támadó harmadban nem tudtunk igazán élesek lenni, a félidő végéig az angolok sem voltak igazán veszélyesek a kapunkra, és kétgólos angol vezetéssel vonultak a csapatok az öltözőbe.

A második játékrész nem kezdődött jól a számunkra, egy szépen kidolgozott akcióból nagy gólt lőtt Stables (3–0). 

Nem sokkal később a csapat egyik legjobbja, Nagy Vanessza egy ütközést követően nagyon rosszul fogott talajt, a St. Pölten csatára nem tudta folytatni a találkozót, nyaksérülés gyanújával kórházba szállították, az ETO labdarúgója, Zsédely Réka állt be. 

A 66. percben Savanya Csilla volt erőszakos és megszerezte a labdát, remekül vette észre, hogy kint áll a kapus és tüzelt, lövése azonban néhány centivel elkerülte a felső lécet. 

Az utolsó húsz percre a ferencvárosi Papp Lucát is elveszítettük, aki szintén megsérült, a helyére Gaál Rebeka állt be.

A hajrában Anglia előtt adódott lehetőség, de Halla Petra hárított. Csapatunk végig küzdött a szépítésért, a 89. percben szögletből próbálkozott, a hosszabbításban Savanya Csilla nem találta el jól a labdát, Anglia pedig továbbra is kapott gól nélkül menetel az Eb-részvétel felé, amire a 6 pontjával minden esélye megvan.

A szerdai, Grúzia elleni találkozónak így már csak lélektani jelentősége lesz, a kijutásra már nincs esélyünk.

– Az első félidőben a két gól eldöntötte a mérkőzést. A találkozó elején tartottuk magunkat, felvettük az angolokkal a csatát és sajnálom, hogy 3–0 lett a vége, mert több lehetett volna ebben a meccsben s nagyot küzdöttek a lányok. Talán ha az első félidőben nem kapunk két gólt, jobban ki tudtunk volna jönni. A második félidőben nagyon szerettünk volna gólt lőni, de elől elfogytunk. Frissíteni fogunk Grúzia ellen, bízom benne, hogy jó mérkőzést láthatunk majd – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző.

Anglia–Magyarország 3–0 (2–0)
Gólszerzők: Eleanor Dale (29., 32.), Francesca Stables (48.)
Magyarország: Halla Petra – Buzás Kata, Pápai Emőke, Fördős Beatrix, Róth Rebeka – Savanya Csilla, Papp Luca (Gaál Réka, 75.), Ploner Szandra – Palakovics Laura (Török Lilla, 14.), Nagy Vanessza (Zsédely Réka, 58.), Nagy Fanni


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...