Hangolás az Eb-selejtezőre: győzelem a Balkánon
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. szeptember. 10., 19:17
Hangolás az Eb-selejtezőre: győzelem a Balkánon

Női U17-es válogatottunk az utolsó felkészülési mérkőzésekhez ért a hazai Eb-selejtező minitorna előtt. Csapatunk a héten kétszer találkozik Bosznia-Hercegovina együttesével. Az első találkozót 3-1-re nyerte kedden.

Schumi Dorottya szövetségi edző két új játékost hívott be keretébe a románok elleni győztes csapathoz képest: Benke Dorka és Juhász Enikő csatlakozott női U17-es válogatottunkhoz; előbbi csereként lehetőséget is kapott Bosznia-Hercegovina ellen. Az együttesből ezúttal hiányzott Nagy Fanni, akit húzódás miatt volt kénytelen nélkülözni a csapat.

A válogatott játékán meglátszott az előző napi hosszú utazás, kissé tompán mozogtak a játékosaink. 

Ennek ellenére Pápai Emőkének több helyzete is adódott, de akcióból ekkor még nem született gól. A 4. percben ő volt az, aki kiharcolt egy büntetőt, amit aztán magabiztosan értékesített

A játékunkba továbbra is hibák csúsztak, sok volt az eladott labda, de az ellenfél ezeket nem tudta kihasználni. Sőt, a második félidőben ismét Pápai Emőke (56.) talált be, ezzel megduplázva előnyünket.

Nem sokkal később a 45. percben becserélt Lovász Emma (62.) ismerte fel jól a helyzetet, hogy a kapott gólból ébredező házigazda csapat kapusa kinn áll kapujából, és jó húsz méterről átemelte fölötte a labdát.

A játék képe nem sokban változott a hátralévő időben. A végig stabilan működő védelmünk azonban a 81. percben nem tudott megfelelően reagálni egy eladott labdából indított támadásra és ebből a hazaiak szépítettek. A végeredmény így 3–1 lett.

A mutatott játékkal nem vagyok teljesen elégedett. Remélem, hogy a következő találkozó ilyen szempontból is jobban sikerül, addig lesz egy napunk pihenni, picit frissíteni a csapaton.

A helyzetkihasználásunkon továbbra is javítanunk kell, de a magabiztos védelmünk jól teljesített – nyilatkozta Schumi Dorottya az mlsz.hu-nak.

Női U17-es válogatottunk legközelebb, szintén Bosznia-Hercegovina korosztályos csapata ellen, csütörtökön lép pályára, ismét idegenben. 

A felkészülés ezt követően egy háromnapos, büki edzőtáborral folytatódik, ami után, október első hetében kezdődik az Eb-selejtező minitorna Szombathelyen és Bükön.

Bosznia-Hercegovina–Magyarország 1–3 (0–1)
Magyarország:
 Borók Dorina – Vida Boglárka, Németh Diána, Sain Anna, Vigh Patrícia (Lovász Emma, 45.) – Savanya Csilla (Antalicz Alexandra, 62.) – Siber Glória (Siber Szófia, 78.), Bokor Blanka (Benke Dorka, 62.), Mészáros Cecília (Csizmadia Zsófia, 78.), Székely Zsuzsanna – Pápai Emőke


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...