Fél óra alatt hét gólt lőtt női U17-es válogatottunk
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. augusztus. 22., 15:14
Fél óra alatt hét gólt lőtt női U17-es válogatottunk

7–3-ra legyőzte Schumi Dorottya csapata a román korosztályos válogatottat felkészülési mérkőzésen.

Jól kezdték a találkozót az U17-es korosztályú lányok. Csapatjátékban és helyzetkihasználásban is javult együttesünk a párharc első, 3–1-re megnyert felvonásához képest.

A kezdőben több helyen történt változás: A kaput ezúttal Török Noémi őrizte, a védelembe bekerült Székely Zsuzsanna, szintén kezdőként kapott szerepet Nagy Fanni és Savanya Csilla is, a támadósorba pedig Siber Glória állt be.

A vezetést a 24. percben Bokor Blanka szerezte meg. Majd három perc elteltével Pápai Emőke harcosságának köszönhetően az ellenfél védője egy rossz felszabadítási kísérletből saját kapujába talált.

A 36. percben Siber Glória volt eredményes. A félidő hajrájában az ellenfél szépíteni tudott, de még a lefújás előtt Savanya Csilla (43.) is betalált – így 4–1-es magyar vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrész elején ismét Siber Glória (47.) szerzett gólt, majd a középkezdést követően Pápai Emőke (48.) meglőtte a csapat hatodik találatát. Az 55. percben a hetediket is az MTK játékosa szerezte.

A románok a 61. percben lőtték meg második góljukat, amihez még egyet sikerült hozzátenniük a 79. percben, ezzel beállítva a 7–3-as végeredményt.

Egy-egy változás még lehetséges, de nagyjából kialakult az alapcsapatunk. Az előző mérkőzés előtt Nagy Fanni és Savanya Csilla is bajnoki találkozót játszott, ezért ők akkor nem kezdtek. Jól jön, hogy hamarosan a bosnyák válogatottal játszunk; jó erőfelmérő lesz az a meccs, főleg, hogy a development tornán az Eb-selejtezős ellenfelünkkel, a bolgár csapattal mérkőztek meg. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk a megkezdett munkát és a lányok is a válogatott rendelkezésére fognak állni. Fontos, hogy még tudjunk játszani a tétmérkőzések előtt, ez előre fogja vinni a csapatot – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző.

Románia–Magyarország 3–7 (1–4)
Magyarország: Török Noémi – Székely Zsuzsanna, Maráz Mira, Sain Anna, Vida Boglárka – Nagy Fanni (Sali Rebeka, 81.), Savanya Csilla (Csizmadia Zsófia, 81.), Mészáros Cecília (Székely Zsófia, 60.), Bokor Blanka (Siber Szófia, 60.) – Siber Glória (Lovász Emma, 60.), Pápai Emőke


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...