Görögország elleni döntetlennel kezdtük az elitkört
U17 női   |   Szurkolók   |   2019. március. 21., 20:06
Görögország elleni döntetlennel kezdtük az elitkört

A Schumi Dorottya vezette női U17-es válogatott a korán kapott gól után mezőnyfölényben futballozta végig első találkozóját az Eb-elitkörben. Az első félidőben összejött az egyenlítés, a második játékrészben is sorra alakítottuk ki a helyzeteket, de végül meg kellett elégednünk a döntetlennel.

Női U17-es válogatottunk megkezdte szereplését a 2019-es Eb-selejtező elitkörben. Schumi Dorottya együttese a második helyen jutott tovább az őszi minitornáról, ahol csak Franciaország előzte meg. A csapat a bosnyákok 1-0-ás legyőzése után 4–1-re verte a házigazda macedónokat, így a franciák elleni találkozónak a továbbjutás szempontjából már nem volt tétje, a lányok 3–1-es vereséget szenvedtek azon a meccsen.

A hazai rendezésű elitkör gyirmóti mérkőzésein a görög, az angol és a grúz válogatottal néznek szembe mieink, a négy csapat közül csak a csoportgyőztes jut ki a bulgáriai Európa-bajnokságra.

A csoport nyitómérkőzésén Anglia 8–0-ra legyőzte Grúzia csapatát, majd kezdődött a magyar-görög találkozó, sajnos nem úgy, ahogy szerettük volna: ellenfelünk a kezdést követően szinte azonnal kihasználta csapatunk első hibáját, egy rossz passz után eljutott a kapunkig és Ioanna Papatheodorou be is talált (0–1).

A görögök a selejtezőjükben minden meccset megnyerve csoportelsőként végeztek, három találkozón 12 találatig jutottak és mindössze háromszor tudták bevenni a kapujukat.

A lányokat nem fogta meg a kapott gól, néhány perccel később már Nagy Vanessza beadásából Papp Luca lőtt a kapu fölé. A csapat nagyon motiváltan futballozott, mindent megtett az egyenlítésért; Czellér Dorottya a 7. percben szerzett labdát az ellenfél térfelén, lövését a kapus hárította; a 12. percben Zsédely Réka labdájáról centikkel maradt le Róth Rebeka.

A 16. percben Czellér Dorottya harcolt ki szabadrúgást, amiből Ploner Szandra tüzelt, az ETO labdarúgójának bombája azonban a felső lécen csattant – centiken múlott a gól. Nagy Vanessza rendre zavarba hozta a görög védőket cseleivel, a 25. percben pedig egy labdavesztést kihasználva ki is egyenlített a keret egyetlen légiósa, az osztrák St. Pölten játékosa (1–1). Szögletből hamarosan a vezetés is majdnem összejött: a csapatkapitány, Fördős Beatrix fejesét fogta a kapus.

A ferencvárosi Halla Petrának legközelebb csak a 39. percben volt dolga, amikor érdekes ívben érkezett a labda a kapu elé, amit aztán könnyedén fogott.

A második félidőben ott folytatta a csapat, ahol az első végén abbahagyta, továbbra is mezőnyfölényben futballozott. Papp Luca egymás után kétszer is próbálkozhatott, az 52. percben pedig Nagy Vanesszát buktatták a tizenhatos sarkánál, a szabálytalanságért megítélt szabadrúgást Papp Luca ívelte középre, Fördős Beatrix viszont már csak beleérni tudott a labdába, ami így a kapusé lett.

A 70. percben Czellér Dorottya még bele tudott piszkálni a labdába, de az elkerülte a kaput. Az MTK játékosa alakított ki nagy helyzetet a 80. percben is: a tizenhatos vonalán szerzett labdát és lőtt, a kapus lábbal védett, a kipattanóból ismét próbálkozott, de ekkor már Vlasiadou kapusé lett a labda. 

A magyar csapat végig fölényben játszott, többször is eljutott az ellenfél kapujáig, míg a másik oldalon Halla Petrának továbbra sem volt dolga, a görögök kapura sem lőttek a második félidőben. Hiába küzdöttek azonban a lányok a lefújásig, újabb gól már nem született.

– Nagy mezőnyfölényben játszottunk, de a mérkőzés elején elkövettünk egy óriási hibát, ami rányomta a bélyegét a találkozóra, onnantól kezdve futottunk az eredmény után és sajnos pontatlan, kapkodó volt a játékunk, sok helyzetet hagytunk ki. Lelkileg kicsit most össze van törve a csapat, de azon leszünk, hogy ezt feloldjuk. Az angolok ellen teljesen más mérkőzésre számítok, és biztos vagyok benne, hogy a lányok nagyon oda fogják tenni magukat. Szeretnénk bebizonyítani, hogy értékes csapat vagyunk – nyilatkozta Schumi Dorottya szövetségi edző a lefújást követően.

Magyarország–Görögország 1–1 (1–1)
Gólszerzők: Nagy Vanessza (24.), illetve Ioanna Papatheodorou (1.)
Magyarország: Halla Petra – Buzás Kata, Pápai Emőke, Fördős Beatrix, Ploner Szandra – Róth Rebeka, Papp Luca, Nagy Fanni (Savanya Csilla, 83.) – Czellér Dorottya, Nagy Vanessza, Zsédely Réka (Palakovics Laura, 70.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén
Új szakemberek a női korosztályos válogatottak élén

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...

Hétgólos sikerrel zártuk az Eb-selejtező tornát
Meccsbeszámoló
Női U17: akciódús mérkőzésen egygólos győzelem a dánok ellen

Az Európa-bajnoki selejtezők és az első alkalommal megrendezett Nemzetek Ligája kerül fókuszba a női válogatottak őszi programjában. Valamennyi ...