Döntetlennel mutatkozott be a szövetségi kapitány
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. április. 13., 15:51
Döntetlennel mutatkozott be a szövetségi kapitány

Bosznia-Hercegovina ellen mutatkozott be Margret Kratz a női A-válogatott kispadján. Az első félidőben helyzeteket igen, de gólokat nem láttunk a találkozón. A második 45 percben több újonc is pályára léphetett, de gólt ők sem lőttek, maradt a 0-0.

Tíz napot töltött együtt a női A-válogatott és a csapat frissen kinevezett szövetségi kapitánya, Margret Kratz. A német szakember több neves játékos pályafutását segítette már, akik aztán a Bundesligában és a német válogatottban is szerepet kaptak; dolgozott a későbbi Európa-bajnokokkal: Nadine Kesslerrel (2015-ban Az Év játékosa, jelenleg az UEFA női szakágvezetője), az olimpiai- és BL-győztes Josephine Henninggel, és a magyar származású, szintén olimpiai- és BL-győztes Marozsán Dzseniferrel is.

A magyar női labdarúgás sem teljesen ismeretlen terep a számára, hiszen az UEFA és az MLSZ közös U14-es programjának keretében többször járt már hazánkban az európai szövetség szakértőjeként.

A húsvétkor kezdődő összetartás alatt a szövetségi kapitány igyekezett minél jobban megismerni a játékosait, akár a közös edzések, akár az egyéni beszélgetések alkalmával. Azonban nehézségekkel is szembe kellett néznie az alakuló stábnak: előbb a koronavírus-járvány miatt tudott csak később csatlakozni több kerettag is, majd pedig sérülések miatt kellett lemondani néhány játékos szerepléséről Bosznia-Hercegovina ellen.

A szövetségi kapitány mellett az ezúttal a csapatkapitányi karszalagot is viselő Vágó Fanni számára is különleges mérkőzés volt a keddi, Telkiben rendezett felkészülési találkozó, mivel 125. alkalommal lépett pályára a magyar válogatottban. E tekintetben Hummel-Smuczer Angéla a rekorder 126 válogatottsággal.

Az ellenfél oldaláról pedig a csapatkapitány, Melisa Hasanbegovic ismeri a legjobban a magyar focit, hiszen ő a Simple Női Ligában jelenleg a második helyen álló FTC-Telekom labdarúgója.

A találkozón a zuhogó eső és a szél is nehezítette a csapatok dolgát. A mieink igyekeztek az első perctől dominálni a játékot, Zágor Bernadett révén pedig szinte azonnal lövési kísérletig is eljutottunk. A mérkőzés első szakaszában mezőnyben ment a harc. A bosnyák kapusnak egy szöglet után kellett lehúznia a labdát, majd egy pontrúgást követően Turányi Lilla nem érte el az indítást. A 17. percben aztán a DVTK kapusának, Schildkraut Fruzsinának is akadt dolga, ellenfelünk egy labdaszerzést követően indult meg a saját térfeléről, de a lövés nem volt veszélyes.A 20. percben aztán Csányi Diánát ugratták ki a társak, aki egyedül próbálkozhatott, de lövése elkerülte a kaput a vizes pályán. A magyar akciókat rendre a szervezett védelem állította meg. A későbbiekben is mi birtokoltuk többet a labdát. A bosnyákok a kontrákból igyekeztek támadni, a félidő derekán pedig kapusunkra volt szükségünk, hogy védjen egy így kialakult helyzet végén. Az első játékrész így is ért véget: magyar fölénnyel, de gól nélkül.

A szünetben két újonc is beszállt Papp Luca és Savanya Csilla személyében. A második félidőben a játék képe hasonló volt az addig látottakhoz: mezőnyjáték igazán veszélyes helyzetek nélkül. Hamarosan beállt Kovács Laura és Pápai Emőke (utóbbi szintén első alkalommal lépett pályára címeres mezben), majd Nagy Virág is.

Továbbra is jobbára a bosnyák térfélen folyt a küzdelem és mi irányítottuk a találkozót, de hol pontatlanok voltunk, hol a bosnyákok védekeztek jól. Vágó Fanni próbálkozott középről és a szélről is, de jól működött a bosnyákok helyezkedése és a csapatkapitány többször is lesen volt. Hiába a próbálkozások és a dominancia, gól nélkül ért véget a találkozó. Ez volt a két csapat közös történetének második döntetlenje.

– Egyrészt nem vagyok elégedett, mivel nem lőttünk gólt, annak ellenére, hogy végig domináltuk a játékot. Másrészt anna örülök, hogy sok helyzetünk volt és irányítani tudtunk. A második félidőben aztán hat fiatal játékost is becseréltem, közülük hárman most játszottak először a válogatottban, és mind megállták a helyüket. Savanya Csilla 16 éves és remek teljesítményt nyújtott a belsővédő pozícióban. Pápai Emőke 17, Papp Luca pedig 18 évesek és ők is nagyon jól játszottak. Négy kulcsjátékosunk is sérülés miatt hiányzott ma, és az első edzőtábor végén azt mondhatom, ha az ő tapasztalatukra is ismét számíthatunk, remek csapatunk lesz! – nyilatkozott a lefújást követően Margret Kratz szövetségi kapitány.

Magyarország: Schildkraut Fruzsina – Mosdóczi Evelin, Turányi Lilla (Pápai Emőke, 68.), Szemán-Tóth Barbara (Savanya Csilla, 45.), Csiki Anna, Fenyvesi Evelin, Csányi Diána (Papp Luca, 45.), Magyarics Zoé, Zágor Bernadett (Nagy Virág, 81.), Kocsán Petra (Kovács Laura, 64.), Vágó Fanni


Címkék:

Letölthető

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...