Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját
Futsal Férfi A   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 26., 15:06
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

Férfi futsalválogatottunk a lengyelek elleni mérkőzéssel fejezte be szereplését a csehországi Négy Nemzet Tornáján.

A magyar válogatott a torna első két mérkőzésén, a csehek és a szlovákok ellen is vezetett a mérkőzés nagy részében, a házigazdák elleni mérkőzést a hajrában kapott gólokkal elveszítette, a második napon viszont begyűjtötte a három pontot. Az utolsó játéknapon azzal a lengyel csapattal játszottunk, amellyel szemben tavaly ősszel alulmaradtunk az Eb-selejtező rájátszásában, így ellenfelünk utazhatott a szlovéniai Európa-bajnokságra.

Szoros csatát hozott az első félidő, mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek (a lengyelek előtt valamivel több), de ezekből nem született gól. Egészen az utolsó percig 0-0 volt az állás, majd tíz másodperccel az első félidő vége előtt a lengyelek egy jobb oldali szögleténél nem figyeltünk eléggé, ellenfelünk pedig élt a lehetőséggel és megszerezte a vezetést (0-1).

A második félidőben a magyar válogatott kezdeményezőbb futsalt játszott, támadásban rendre mezőnyjátékosra cseréltük a kapusunkat és öt a négy ellen próbáltuk megszerezni az egyenlítő találatot. A lengyelek továbbra is nagyon fegyelmezetten játszottak, nem sikerült feltörni a védekezésüket. A 33. percben megszerezte a labdát az ellenfél a saját kapuja előtt, kontrát vezetett, és kihasználta, hogy nincs kapusunk, megszerezte második találatát (0-2).  A mieink nagy erőket mozgósítottak a szépítő gól megszerzéséért, és a 29. percben sikerrel jártunk, egy emberelőnyös szituációban Dávid Richárd talált az ellenfél kapujába (1-2). Az utolsó pillanatokban mindkét csapat előtt adódott helyzet a gólszerzésre, de az eredmény nem változott, a lengyelek 2-1-re megnyerték a találkozót. 

– Tompábbak voltunk, mint az első két mérkőzésen, mentálisan és fizikálisan is elfáradtak a játékosok az elmúlt napokban, ezért hiába tartottuk jól magunkat, egy pontrúgás után nem tudtunk megfelelően koncentrálni, és az első félidő végén gólt szerzett az ellenfél. A folytatásban gyakoroltuk az öt a négy elleni játékot, ebből kaptunk is, rúgtunk is egy gólt. Az egész tornán stabilak, egységesek voltunk, és kipróbálhattunk néhány fiatal játékost is. Jó úton haladunk, de nagyon sok munkára van szükség a további előrelépéshez – értékelt a mérkőzés után Turzó József szövetségi kapitány.

Délelőtt U21-es válogatottunk 3-2-re nyerni tudott a lengyelek ellen, így a csehek mögött második helyen zárta a viadalt, míg a felnőtt csapat a negyedik helyen végzett.

Lengyelország-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Varsányi Áron - Dávid Richárd, Bencsik Roland, Boromisza Dániel, Dróth Zoltán
Cserék: Pallai Gábor, Komáromi Péter, Klacsák Bence, Harnisch Ákos, Siska Gergő, Tatai József, Sánta Attila, Sáhó Kristóf, Vas Ádám


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben
Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

 Újabb futsalsiker Costa Rica ellen
Meccsbeszámoló
Szoros vereséggel zártuk a Visegrádi Négyek Tornáját

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.