Az osztrákokat fogadja Szombathelyen a futsalválogatott
Futsal Férfi A   |   Csapat   |   2024. szeptember. 25., 16:07
Az osztrákokat fogadja Szombathelyen a futsalválogatott

Sergio Mullor szövetségi kapitány együttese október 5-én és október 6-án is összeméri az erejét Ausztria legjobbjaival felkészülési mérkőzésen.

Férfi futsalosaink decemberben megkezdik szereplésüket az Európa-bajnoki selejtező sorozatban, a tétmérkőzések előtt még négy felkészülési meccs vár az együttesre. Elsőként október 5-én és 6-án (egyaránt 13 órakor) Szombathelyen, a Haladás Sportkomplexumban fogadjuk az osztrákokat, majd novemberben egy hazai rendezésű torna jelenti a selejtezők főpróbáját.

Sergio Mullor szövetségi kapitány egyetlen helyen változtatott a legutóbbi keretén (augusztusban a vb-résztvevő spanyolokkal és horvátokkal játszottunk, utóbbiak ellen döntetlent értünk el), Lux Bence Gábor került be a csapatba az osztrákok elleni dupla meccsre.

– Egyre közelebb vagyunk az Eb-selejtező sorozathoz, ezért ebben az időszakban már el kell érnünk azt a teljesítményt, amit a tétmérkőzéseken is szeretnénk majd mutatni – mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor. – Elégedett voltam a spanyolok és a horvátok elleni teljesítményünkkel, de most meg kell mutatnunk, hogy nem csak az erős ellenfelek miatti túlzott motiváció miatt játszottunk jól, hasonlóan kell teljesítenünk a más szintet képviselő riválisok ellen is. Az osztrákok elleni meccseken várhatóan nagyrészt nálunk lesz a labda, a legfontosabb, hogy ezt kihasználjuk, és minőségi támadásokat tudjunk vezetni. A mérkőzések során végig magas szintű figyelmet és koncentrációt várok a játékosoktól, mert csak így lehetünk sikeresek most és a jövőbeli mérkőzéseinken is.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest FC)

Mezőnyjátékosok:

Hadházi Sándor Máté (Haladás VSE)
Szalmás Zoltán (MVFC Berettyóújfalu)
Vatamaniuc-Bartha Dávid (Haladás VSE)
Rafael Henrique da Silva (Á Stúdió Nyíregyháza)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu)
Fekete Márk (SG Kecskemét Futsal)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal)
Szabó Lajos Mátyás (Á Stúdió Nyíregyháza)
Lux Bence Gábor (Veszprém Futsal)
Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátori SC)
Pál Patrik (SG Kecskemét Futsal)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Dróth Zoltán (Haladás VSE)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól
Futsal: négygólos vereség a spanyoloktól

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...

Elitcsapatok ellen készülnek a férfi futsalosok
Meccsbeszámoló
Döntetlent játszottunk a vb-résztvevő horvátokkal

Férfi futsalválogatottunk első idénybeli nemzetközi mérkőzésén 5-1-es vereséget szenvedett a világbajnokságra készülő spanyol együttes otthonában, ...