Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

2018. szeptember. 24., 22:14   |    

Drámai végjátékban maradtunk alul a csehekkel szemben

A csehországi Nymburkban a házigazda volt férfi futsalválogatottunk első ellenfele a Visegrádi Négyek Tornán.

Turzó József szövetségi kapitányi kinevezése óta eltelt időben a magyar futsalválogatott két mérkőzést játszott le, még tavasszal Costa Ricát győzte le egymás után kétszer. A nyári szünet utáni első összetartás múlt hét közepén kezdődött meg, majd vasárnap elutazott a csapat a csehországi Nymburkba, az idei Visegrádi Négyek Tornára.

Turzó Józsefnek több játékost is nélkülöznie kellett, például a Costa Rica-iak ellen meghívott mindhárom kapust, de nem utazhattak el Csehországba az BL-re készülő MVFC játékosai, illetve Pál Patrikról, valamint a helyére behívott Öreglaki Norbertről is le kellett mondania a szakmai stábnak.

Jól kezdtük a csehek elleni, hétfő esti mérkőzést, már az 5. percben megszereztük a vezetést, egy sarokrúgást követő kapáslövéssel Boromisza Dániel szerzett szép gólt. A folytatásban is hatékonyabbak voltunk a kapu előtt ellenfelünknél, a 8. percben Komáromi Péter lőtt 7 méterről a jobb alsó sarokba, majd miután a csehek egy távoli bombagóllal szépítettek, Dróth Zoltán állította vissza a kétgólos különbséget.

A második félidőt a lendületesebb, bátrabb játékot felvállaló csehek kezdték jobban, a 25. percben egy kijátszott akció végén 2-3-ra alakították az állást, majd a 33. percben ismét egy ziccerig játszott akcióból kiegyenlítettek. A 38. percben egy hatoson belüli szabálytalanságért büntetőhöz jutottak a hazaiak, de nem tudták bevenni a kapunkat, a keresztléc mentett. Az utolsó percig úgy tűnt, döntetlennel zárul a meccs, de a végjáték három gólt is hozott: előbb kisbüntetőből vezetést szereztek a csehek, ám azonnal reagáltunk, a középkezdés után lehoztuk támadásban a kapusunkat, és egy begyakorolt figurából másodpercekkel később egyenlítettünk. Sajnos a cseheknek is volt válaszuk, és néhány másodperccel a végső dudaszó előtt Seidler révén beállították az 5-4-es végeredményt.

– Sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből, például azt, hogy nagy nyomás alatt is merjünk játszani – értékelt a mérkőzés után Turzó József. – A második félidőben keveset vállaltunk az előrejátékban, illetve döntő pillanatokban nem tudtunk higgadtak maradni. Léptünk előre az előző mérkőzésekhez képest, de továbbra is az építkezés szakaszában járunk, egyelőre keressük a végleges keretet, és igyekszünk minél többet együtt gyakorolni, tapasztalatokat szerezni, mert ahhoz, hogy kialakuljon, illetve megfelelően működjön a saját játékunk, időre, gyakorlásra és tapasztalatokra van szükségünk.

Az utánpótlás-válogatottak számára kiírt viadal keretében a részben U19-es játékosokkal felálló U21-es válogatottunk délután 1-0-ás félidő után 4-1-es vereséget szenvedett a csehektől.

Csehország-Magyarország 5-4 (1-3)
Magyarország: Pallai Gábor - Komáromi Péter, Tatai József, Vas Ádám, Dróth Zoltán
Cserék: Dávid Richárd, Klacsák Bence, Harnisch Ákos, Bencsik Roland, Boromisza Dániel, Sánta Attila, Sáhó Kristóf, Siska Gergő
Gólszerzők: Černý 10., 33., Baran 24., Seidler 40., 40., ill. Boromisza 5., Komáromi 8., Dróth 17., Tatai 40.


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink