Győzelemmel folytattuk a Visegrádi Négyek Tornát
Futsal Férfi A   |   Szurkolók   |   2018. szeptember. 25., 21:07
Győzelemmel folytattuk a Visegrádi Négyek Tornát

A csehországi torna második játéknapján a magyar futsalválogatott a szlovákokkal játszott, és megérdemelt győzelmet aratott.

A magyar válogatott hétfőn sokáig vezetett a csehek ellen, de a házigazdák az utolsó percben fordítottak, és végül 5-4-re megnyerték a nyitómeccset. A második játéknapon a szlovák válogatott volt a mieink ellenfele, és hasonlóan a csehek elleni találkozóhoz, ezúttal is a magyar csapat kezdett jobban. Többet birtokoltuk a labdát, gyakran megbontottuk az ellenfél védekezését, és pontrúgásokból is folyamatosan veszélyeztettünk. Boromisza Dániel duplájával viszonylag gyorsan kétgólos előnyt szereztünk, majd Bencsik Roland akciógólja következett, közben egy pontrúgás után a szlovákok is eredményesek voltak, így 3-1-es magyar vezetéssel ért véget a játékrész.

A fordulás után Harnisch Ákos egy labdaszerzést követő kontra végén három gólra növelte az előnyünket, és bár ellenfelünk a folytatásban támadásban öt a négy ellen játszott, egészen a hajráig magabiztosan tartottuk az előnyt. Másfél perccel a vége előtt egy védelmi hibát kihasználtak a szlovákok (4-2), majd az átmeneti zavarunkból előnyt kovácsolva újra eredményesek voltak (4-3). A végén még az egyenlítésre is megvolt az esélyük, de az utolsó helyzet kimaradt, így a magyar csapat egy góllal megnyerte a találkozót. Két fiatal futsalosunk a győzelem mellett első válogatott meccsét is ünnepelte a találkozó végén: Sáhó Kristóf és Varsányi Áron először lépett pályára a felnőtt nemzeti csapatban.

- Hasonló mentalitásban játszottunk, mint a csehek ellen, a védekezésünk ezúttal is jól működött, támadásban viszont jelentősen előreléptünk a hétfői meccshez képest. Bátran, vállalkozó szellemben játszottunk, sokat birtokoltuk a labdát és tetszetős akciókat vezettünk. A mérkőzés hajrájában visszaesett a koncentrációnk, ezt kihasználta az ellenfél, de összességében megérdemelten nyertük meg a találkozót - értékelt a lefújás után Turzó József szövetségi kapitány.

A magyar válogatott szerdán 14.00 órakor a lengyelek ellen lép pályára, s győzelme esetén még a tornagyőzelmet is megszerezheti.

Magyarország-Szlovákia 4-3 (3-1)
Magyarország: Varsányi Áron - Dávid Richárd, Bencsik Roland, Boromisza Dániel, Dróth Zoltán
Cserék: Pallai Gábor, Komáromi éter, Klacsák Bence, Harnisch Ákos, Siska Gergő, Tatai József, Sánta Attila, Sáhó Kristóf, Vas Ádám


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Programváltozás: szerda helyett pénteken játszik a futsalválogatott
Programváltozás: szerda helyett pénteken játszik a futsalválogatott

A férfi futsalválogatott csütörtöki, népligeti mérkőzését nem érinti a változás.

Új szakvezetők a futsalválogatottak élén
Meccsbeszámoló
Győzelemmel folytattuk a Visegrádi Négyek Tornát

A férfi futsalválogatott csütörtöki, népligeti mérkőzését nem érinti a változás.