Újabb fantasztikus siker: Lipcsét is bevette a magyar válogatott!
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2022. szeptember. 23., 23:10
Újabb fantasztikus siker: Lipcsét is bevette a magyar válogatott!

Férfi A-válogatottunk Szalai Ádám találatával 1-0-ra győzött a németek ellen a két csapat lipcsei Nemzetek Ligája-összecsapásán. A magyar válogatott 1954 után nyert ismét tétmérkőzést a németek ellen!

A magyar válogatott szenzációs júniusi szereplésének köszönhetően a Nemzetek Ligája-csoportja első helyéről várta a németek elleni idegenbeli összecsapást, míg a házigazdák a második pozíciót foglalták el a mérkőzés előtt. 
 
Marco Rossi szövetségi kapitány egy újoncnak is lehetőséget adott a kezdőcsapatban: a 19 éves Kerkez Milos szerepelt a pálya bal oldalán. Az 50. válogatottságát ünneplő Gulácsi Péter előtt Lang Ádám, Orbán Willi és Szalai Attila szerepelt, a jobb oldalt Fiola Attila játszotta be, a középpályán Schäfer András és Nagy Ádám szűrte a német támadásokat, elöl pedig Gazdag Dániel, Szoboszlai Dominik és a válogatottbeli visszavonulását a napokban bejelentő Szalai Ádám kapott lehetőséget.

 
A magyar válogatott egyáltalán nem kezdte megilletődötten a mérkőzést (ezt már megszokhattuk az utóbbi időben a legerősebb riválisokkal szemben is), olyannyira, hogy az első tíz percben többet birtokolta a labdát, és többször jutott el az ellenfél tizenhatosáig, mint a német csapat.
 
A 17. percben góllá érett a nagyszerű játékunk, Szoboszlai Dominik bal oldali szöglete után a rövid saroknál a labda felé mozgó Szalai Ádám parádés mozdulattal, sarokkal továbbított a kapu bal oldalába (0-1). A mieink előtt hamarosan újabb helyzet adódott, Gazdag Dániel járt közel a gólszerzéshez, de Ter Stegen jól jött ki és védeni tudott. A németek nem tudtak váltani, mert bár szép lassan átvették a játék irányítását, a szünetig egyetlen komolyabb helyzetet tudtak kialakítani, ekkor Müller fejesét Gulácsi védte. 
 
A szünetben a németek felállást és sebességet váltottak, és a második félidő jelentős hazai fölényt hozott. A hazaiak nagyon magasra feltolták a védekezésüket, nem engedték, hogy kihozzuk a labdát a térfelünkről, folyamatosan hibára kényszerítették játékosainkat. A magyar válogatott azonban ismét megmutatta, hogy csapategységben, fegyelmezettségben, taktikai érettségben verhetetlen, a játékosok ismét hatalmas küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, és hatékonyan takarították el a kapunk elé érkező labdákat, ennek köszönhetően nem is jutottak el ziccerig a németek. Hazai helyzetek azért voltak bőséggel, de a lövések vagy kaput tévesztettek, vagy egy blokkoló láb, végső esetben Gulácsi védett.

 
Eközben kétszer is közel jártunk a gólszerzéshez, első alkalommal a csereként beálló Ádám Martin vezette kapura a labdát, majd lőtt 8 méterről, de Ter Stegen leért és védett. Ezt egy még nagyobb helyzet követte, egy másik cserejátékos, Kleinheisler László már csak a hazai kapussal állt szemben, de ziccerben nem tudta elrúgni mellette a labdát.
 
Az utolsó percekben nagyon nyomtak a németek, de nem találtak fogást a mieinken, így a magyar válogatott megőrizte az előnyét, és 1-0-ra megnyerte a találkozót! 
 
A csoport másik meccsén az olaszok 1-0-ra nyertek Anglia ellen. Ezzel eldőlt, hogy a magyar válogatott a következő Nemzetek Ligája-kiírásban is a legerősebb divízióban szerepel majd, sőt esélye van a csoportgyőzelemre, a négyes döntőbe jutásra is! A mieink hétfőn az olaszokat fogadják, és már egy döntetlennel is megtartanák jelenlegi első helyüket a csoportban.

 
Németország-Magyarország 20220923
2022.09.23. (péntek)
NL2022 csoportkör
Németország GER
Németország
Magyarország
Magyarország HUN
Németország
Németország
Hans-Dieter Flick
2
Rüdiger
3
Raum
6
Kimmich
9
Werner
10
Gnabry
13
Müller
15
Süle
18
J. Hofmann
19
Sané
21
Gündoğan
22
ter Stegen
2
4
5
6
8
9
13
16
18
Németország-Magyarország 20220923
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Németország
Németország
1
Oliver Baumann
4
Matthias Ginter
5
Thilo Kehrer
45'
61'
7
Kai Havertz
68'
8
Maximilian Arnold
11
Lukas Nmecha
84'
12
Kevin Trapp
14
Jamal Musiala
68'
84'
16
Benjamin Henrichs
17
Armel Bella
20
Robin Gosens
23
Nico Schlotterbeck
Magyarország
Magyarország
3
Kecskés Ákos
7
Nego Loic
84'
11
Varga Kevin
12
Dibusz Dénes
14
Bolla Bendegúz
15
Kleinheisler László
66'
17
Styles Callum
77'
87'
19
Ádám Martin
66'
69'
88'
20
Vancsa Zalán
21
Botka Endre
22
Szappanos Péter
23
Vécsei Bálint
 
2022 - Nemzetek Ligája csoportkör
NL2022
csoportkör
M GY D V RG KG P
Olaszország ITA 6 3 2 1 8 7 11
Magyarország HUN 6 3 1 2 8 5 10
Németország GER 6 1 4 1 11 9 7
Anglia ENG 6 0 3 3 4 10 3

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.