Megkönnyítettük a horvátok dolgát – háromgólos vereség Splitben
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2019. október. 10., 22:46
Megkönnyítettük a horvátok dolgát – háromgólos vereség Splitben

Férfi A-válogatottunk ezúttal nem volt egyenrangú ellenfele a vb-ezüstérmes horvátoknak, ellenfelünk kihasználta hibáinkat és magabiztosan nyerte meg a spliti Eb-selejtezőt.

A magyar válogatott rossz előjelekkel készült a horvátok elleni idegenbeli selejtezőre: egy komplett középpályássor kidőlt a meccs előtt, Szoboszlai Dominik, Nagy Ádám és Pátkai Máté játékára sem számíthatott Marco Rossi szövetségi kapitány (a horvátok elleni hazai meccsen ők hárman alkották a középpálya tengelyét), emellett Baráth Botond és Bese Barnabás sem léphetett pályára a spliti összecsapáson. A mieinknél a Lovrencsics Gergő, Willi Orbán, Kádár Tamás, Korhut Mihály négyes kapott helyet Gulácsi Péter előtt, a középpályán Vida Máté, Kleinheisler László és Holman Dávid szerepelt, a támadásokért Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám és Sallai Roland felelt.

A horvátok már a mérkőzés első perceiben nyomatékosították, hogy kizárólag a három pont megszerzését tartják jó eredménynek, és rögtön nyomás alá helyezték a kapunkat. Az első akcióik még nem jártak sikerrel, de a 6. percben egy nagy hibát kihasználva vezetést szereztek: Kádár Tamás utolsó emberként lassan próbálta előrerúgni a labdát, Luka Modric ott termett, szerelte, majd zavartalanul futhatott egészen a kapuig és értékesítette a ziccert (1-0). A folytatásban is a horvátok akarata érvényesült, a magyar válogatott nem tudott helyzeteket kialakítani, kizárólag rögzített szituációk után jutottunk el a hazai kapu közelébe.

Ennél is nagyobb baj volt, hogy újabb hatalmas védelmi hibákat követtünk el: a 24. percben Lovrencsics volt körülményes a jobb oldalon, Rebic lopta le a lábáról a labdát, elfutott, beadott, Petkovic pedig 4 méterről, sarokkal a kapunkba továbbított (2-0). A horvátok visszavettek a tempóból, de így is irányították a játékot, mi pedig a 43. percben egy újabb nagy hibával segítettünk őket a harmadik góljukhoz: egy jobb oldali beadás után Kádár nem találta el a labdát, ami Petkovic lábáról a kapunkba került, így alakult ki a félidei eredmény (3-0).  

A szünet utáni percekben valamelyest kiegyenlítetté vált a játék, de az 54. percben Kleinheisler belépője után büntetőhöz jutottak a hazaiak, az eset után a magyar középpályást kiállította a játékvezető. A tizenegyest nem tudták gólra váltani a horvátok, Perisic lövését Gulácsi Péter vetődve védte a jobb alsó saroknál. 

Emberhátrányban helyenként nyomasztóvá vált a horvát válogatott fölénye, a mieink csak rövid ideig tudták az ellenfél térfelén tartani a labdát, ugyanakkor emberhátrányban stabilabban védekeztünk, és jóval kevesebbet hibáztunk, mint az első félidőben. A 89. percben alakítottuk ki addigi legnagyobb helyzetünket, egy kapu elé ívelt szabadrúgást követően Willi Orbán fejelt kevéssel a bal kapufa mellé. A háromperces hosszabbítás végéig nem változott az eredmény, a horvátok győzelmükkel nagy lépést tettek az Eb-részvétel kiharcolása felé, a mieink vasárnap Azerbajdzsán ellen javíthatnak a Groupama Arénában (az azeriek szerdán felkészülési meccsen 3-2-re nyertek idegenben Bahrein ellen).

A csoport másik mérkőzésén Szlovákia-Wales 1-1. Ezzel a horvátok 13 ponttal állnak az élen, a szlovákok 10 ponttal a második helyet foglalják el, a mieink 9 ponttal a harmadikok, Wales 7 pontos, Azerbajdzsán 1 ponttal az utolsó.

Horvátország-Magyarország 2019-10-10
2019.10.10. (csütörtök)
EURO2020 E selejtezőcsoport
Horvátország CRO
Horvátország
Magyarország
Magyarország HUN

Horvátország
Horvátország
Zlatko Dalic
1
Livaković
3
Barišić
4
Perišić
6
Lovren
7
Rakitić
10
Modrić
11
Brozović
16
Jedvaj
18
Rebić
20
Petković
21
Vida
3
6
8
9
19
20
Horvátország-Magyarország 2019-10-10
Magyarország
Marco Rossi
Magyarország
Cserék
Horvátország
Horvátország
2
Dario Melnjak
5
Dino Perić
8
Mateo Kovačić
66'
88'
92'
9
Mislav Oršić
12
Lovre Kalinić
13
Nikola Vlašić
73'
75'
14
Mile Škorić
15
Mario Pašalić
17
Josip Brekalo
59'
19
Milan Badelj
22
Karlo Bartolec
23
Simon Sluga
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
45'
5
Ferenczi János
10
Kovács István
11
Németh Krisztián
12
Dibusz Dénes
13
Sigér Dávid
16
Botka Endre
17
Varga Roland
75'
76'
18
Nagy Dominik
59'
92'
21
Feczesin Róbert
22
Kovácsik Ádám
23
Holender Filip


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.