Fölényes angol siker a Puskás Arénában
Férfi A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 02., 22:45
Fölényes angol siker a Puskás Arénában

Férfi A-válogatottunk a szünetig tartotta a 0-0-s döntetlent az angolok ellen, de az Eb-ezüstérmes brit csapat a második félidőben gólokra váltotta jelentős mezőnyfölényét, és 4-0-s sikerrel szerezte meg a három pontot.

Férfi A-válogatottunk a lengyelek elleni döntetlen, valamint Andorra és San Marino legyőzése után vb-selejtező csoportja favoritjával, az idei Eb-ezüstérmes angolokkal mérkőzött meg a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitánynak több kulcsjátékosát is pótolnia kellett, Nagy Ádám eltiltás, Nego Loic betegség, Lovrencsics Gergő és Botka Endre sérülés miatt nem lehetett ott a kezdőcsapatban (utóbbi a kispadra leülhetett azért).

Gulácsi Péter előtt a Kecskés Ákos, Orbán Willi, Szalai Attila védőhármas kapott szerepet, a középpálya tengelyében Kleinheisler László, Schäfer András és Szoboszlai Dominik játszott, a jobb oldalon Bolla Bendegúz, a bal oldalon Fiola Attila került a csapatba, míg elöl a Szalai Ádám, Sallai Roland duó futballozott. Az angolok kezdőjében ott voltak az Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett együttes alapemberei, a vendégek ígéretükhöz híven maximálisan komolyan vették a mieink elleni találkozót.

A mérkőzést úgy kezdtük, ahogy az Eb-találkozóinkon az erősebb riválisok ellen: fegyelmezett, szervezett védekezéssel, miközben megpróbáltunk a megszerzett labdákkal gyorsan megindulni az angol kapu felé. A vendégek készültek erre a stílusra, és stabilak voltak hátul is, miközben igyekeztek folyamatos nyomás alatt tartani a kapunkat. A szünetig szinte tökéletesen hajtottuk végre a taktikát, hiszen nagy helyzetei nem voltak az ellenfélnek, igaz, előttünk sem adódtak lehetőségek, egy Szoboszlai-szabadrúgásnál reménykedhettünk a gólszerzésben, de a sérüléséből visszatérő középpályás nem talált kaput.

A gólnélküli első félidő után a második játékrészben jóval veszélyesebb lett az angolok támadójátéka, Harry Kane a félidő első helyzetét még kihagyta, pontosabban Gulácsi kivédte a lövését, de az 55. percben már a kapusunk sem menthetett, Mount bal oldali beadása után Sterling lőtt közelről a bal alsó sarokba (0-1). Nyolc perccel később egy rossz indítási kísérletből kontráztak gyorsan az angolok, Sterling jobb oldali beadásába Szalai Attila beletette a lábát, de így lett jó Kane-nek, aki közelről a hálóba fejelt (0-2). A 70. percben jött a harmadik angol gól, egy bal oldali szöglet után Maguire bólintott a kapuba (0-3). Marco Rossi két támadót hozott be a folytatásra, és Sallói Dániel, valamint Varga Kevin is jól szállt be a meccsbe, de a szépítést nem tudták megszerezni. Sőt, a hajrában is az angolok lőttek gólt, Rice 20 méterről talált a kapunkba, Gulácsi nem tudta megfogni a laposan érkező labdát (0-4).

A magyar válogatott biztató első félidőt követően a második játékrészben nem tudta felvenni a versenyt az angolokkal, akik igazolták hírnevüket, és magabiztos győzelmével nagy lépést tettek a csoportgyőzelem felé. Marco Rossi együttese három nap múlva Albániában javíthat. Az albánok a mai mérkőzésükön 4-1-es vereséget szenvedtek Lengyelországban, míg Andorra 2-0-ra nyertek San Marino ellen.

Magyarország-Anglia 20210902
2021.09.2. (csütörtök)
VB2022 i selejtezőcsoport
Magyarország HUN
Magyarország
Anglia
Anglia ENG

Magyarország
Magyarország
Marco Rossi
4
5
6
9
13
14
20
1
Pickford
2
Walker
3
Shaw
4
Rice
5
Stones
6
Maguire
7
Grealish
8
Phillips
9
Kane
10
Sterling
11
Mount
Magyarország-Anglia 20210902
Anglia
Gareth Southgate
Anglia
Cserék
Magyarország
Magyarország
2
Lang Ádám
7
Sallói Dániel
65'
8
Cseri Tamás
11
Varga Kevin
69'
12
Dibusz Dénes
16
Gazdag Dániel
81'
88'
88'
90'
17
Varga Roland
18
Tamás Márk
19
Hahn János
21
Schön Szabolcs
22
Bogdán Ádám
23
Nikolics Nemanja
Anglia
Anglia
12
Kieran Trippier
13
Sam Johnstone
14
Jordan Henderson
87'
15
Tyrone Mings
16
Conor Coady
17
Bukayo Saka
87'
18
Trent Alexander-Arnold
19
Jesse Lingard
83'
20
Reece James
21
Jude Bellingham
22
Nick Pope
23
Patrick Bamford


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot
Koszovót is legyőzve folytattuk a veretlenségi sorozatot

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.

Szurkolói információk a Magyarország–Koszovó mérkőzésre
Meccsbeszámoló
Marco Rossi: "Nem mindig játszunk tökéletesen, de folyamatosan fejlődünk"

Csapatunk Szoboszlai Dominik góljával Törökország után Koszovót is legyőzte, így 14 mérkőzés óta veretlen.