Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott

2018. október. 12., 18:36   |    

Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.

A Michael Boris vezette magyar válogatott a szeptemberi vereségek után elvesztette az esélyét arra, hogy megszerezze a csoport első két helyének valamelyikét. A harmadik hely sem biztos még, ennek megszerzése az utolsó két selejtező eredményének a függvénye. A magyar csapatból hiányoztak ugyan kulcsjátékosok a máltai túra előtt, de a mieink célja így is a három pont megszerzése volt a csoport utolsó helyezettje ellen.

Nem kezdtük jól a Ta'Qaliban, a Centenáriumi Stadion műfüves pályáján rendezett mérkőzést, ennek ellenére gyorsan megszerezhettük volna a vezetést, Szalai Attila bal oldali beadása után Gazdag Dániel előtt adódott kecsegtető lehetőség, de csapatkapitányunk rosszul helyezte a labdát, a kapus védett. A 12. percben a máltaiak egy bal oldali szabadrúgást követően gólt szereztek, Guillamuier csúsztatott a kapunk bal oldalába (1-0). Nem ment a játék a magyar csapatnak, komolyabb helyzetekig sem jutottunk el, és labdabirtoklási fölényt sem tudtunk kiharcolni a pályán, így az első 45 perc végéig nem tudtunk egyenlíteni.

A második félidőt sokkal jobban kezdtük, és már a 48. percben gólt szereztünk: egy bal oldali szöglet után visszakerült a labda a bal szélre, Zsótér pontos beadását követően Szalai Attila levált védőjéről, és 5 méterről a kapu bal oldalába fejelt (1-1). Támadásban maradtunk, jóval többet tudtunk veszélyeztetni, de a máltaiak sem adták fel gólszerzési reményeiket. Az 56. percben egy gyors máltai kontra végén Bese Balázsnak kellett nagyot védenie, majd nagy magyar helyzet következett, melynek végén a szünetben beállt Makrai Gábor rácsúszott a kapufára, megsérült, és le kellett cserélni. Nem sokkal később Gazdag Dániel is megsérült egy belépőt követően, helyére Banó-Szabó Bence érkezett a kispadról.

A mérkőzés hajrájához közeledve mindkét csapat sokat tett a gólszerzés érdekében, és végül a máltaiak jártak sikerrel. A hosszabbítás első percében, egy kontratámadás végén Beerman kapott labdát a balösszekötő helyén, a 16-oson belül, majd a léc alá bombázott, beállítva a 2-1-es végeredményt.

– A mérkőzés elején megszerezhettük volna a vezetést, de mi kihagytuk a helyzetünket, a máltaiak pedig egy szabadrúgásból gólt szereztek. Az első félidőben ellenfelünk kizárta a játékból a kreatív játékosainkat, ezért nem tudtunk kellő mennyiségű helyzetet kialakítani. A második félidőre változtattunk a játékunkon, feljavultunk, gólt szereztünk, helyzeteket alakítottunk ki, de a két kényszerű cserét követően visszaesett a teljesítményünk. A hajrában kockáztattunk, mert szerettünk volna nyerni a csoport utolsó helyezettje ellen, felvállaltuk, hogy ebben benne volt a máltai kontra esélye, és végül a hazaiak, gyorsaságukat kihasználva, egy ellentámadásból megszerezték a győztes gólt. Fájó vereséget szenvedtünk, de még a vár ránk egy mérkőzés, a törökök ellen mindent megteszünk a győzelem érdekében – értékelt a mérkőzés után Michael Boris szövetségi edző.

A mieink jövő kedden, 18.30-tól a Pancho Arénában a törökök elleni mérkőzéssel fejezik be az Eb-selejtező sorozatot. Amennyiben megnyerik utolsó meccsüket, megszerzik a csoport harmadik helyét, minden más esetben negyedikként zárnak.

Málta-Magyarország 2-1 (1-0)
Magyarország: Bese Balázs - Katona Máté, Hegedűs János, Spandler Csaba, Szalai Attila - Haris Attila - Varga Kevin, Gazdag Dániel (Banó-Szabó Bence, 76.), Zsótér Donát, Kundrák Norbert (Makrai Gábor, 46., Szivacski Donát, 64.) - Bíró Bence


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink