Bízik a svédországi sikerben az U21-es válogatott
U21 férfi   |   Szurkolók   |   2018. szeptember. 06., 22:26
Bízik a svédországi sikerben az U21-es válogatott

Pénteken 18.30-tól a svédországi Falkenbergben lép pályára a magyar U21-es válogatott Európa-bajnoki selejtezőn. Győzelem esetén életben tarthatjuk továbbjutási reményeinket.

A magyar csapat szerdán utazott el Svédországba, ahol már aznap edzést vezényelt a játékosoknak Michael Boris szövetségi edző. A Telkiben készülő keretből nem utazott el Falkenbergbe Rácz Barnabás, Pávkovics Bence, valamint az eltiltását töltő Tóth Bence és a betegséggel bajlódó Szalai Attila sem, Hinora Kristóf bokasérülése azonban rendbe jött, rá számíthat a szakmai stáb pénteken.

A svédek még veretlenek a sorozatban, de csak a második helyen állnak a tabellán, azonos pontszámmal az éllovas belgákkal. Számukra is fontos tehát a győzelem, hiszen már egy döntetlennel is lépéshátrányba kerülhetnének a belgákkal szemben, a magyar győzelem pedig háromesélyessé tenné az első helyért zajló versenyfutást.

A mieink tavaly novemberben kétgólos előnyből vesztettek két pontot a svédek ellen, úgy, hogy helyzeteink alapján magabiztosan megnyerhettük volna a találkozót. A Szusza Ferenc Stadionban elvesztett két pont nagyon hiányzik a sorozat hajrájához közeledve, a Budapesten mutatott játék ugyanakkor önbizalmat ad a labdarúgóknak a visszavágó előtt.

U21: Győzelmi esélyt szalasztottunk el a svédek ellen

U21: Győzelmi esélyt szalasztottunk el a svédek ellen

A magyar U21-es válogatott az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a svédek elleni Eb-selejtezőn a Szusza Ferenc Stadionban, de a vendégek mindkét félidő végén betaláltak egyszer, s miután mi a fordulás után adódó lehetőségeinket kihagytunk, döntetlennel ért véget a találkozó.

Tovább

A hazai meccsen Bíró Bence duplájával szereztünk kétgólos előnyt, házi gólkirályunk most abban bízik, hogy a pénteki visszavágó lefújása után nem kell elvesztegetett pontok miatt bánkódnia.

– A svédeket az első kalapból sorsolták a csoportba, ezért a hazai meccsünk előtt még talán kiegyeztünk volna a döntetlennel is, de a mérkőzés után roppant csalódottak voltunk, hogy csak egy pontot szereztünk, mert jobbak voltunk ellenfelünknél - emlékezett vissza a budapesti mérkőzésre a portugál Guimares csatára. – Annak természetesen örültem, hogy két góllal tudtam segíteni a csapatot, de összességében inkább csalódottan jöttem le a pályáról, szívesen lemondtam volna a gólokról a három pontért cserébe. Nyernünk kell pénteken, de meggyőződésem, hogy fegyelmezett, jó játékkal képesek vagyunk idegenben legyőzni a svéd csapatot. A budapesti meccsünkön taktikailag sikerült fölülkerekedni ellenfelünkön, ezt kellene megismételni a holnapi visszavágón is. Nem számítok arra, hogy a svédek hazai pályán visszaállnak ellenünk, de mi is támadófocival szeretnénk fellépni, és megszerezni a három pontot. A sorozatban nyújtott eddigi teljesítményemre nem panaszkodhatok, hat mérkőzésen négy gólt szereztem, bízom benne, hogy az előttünk álló meccseken is eredményes leszek, de az igazi az lenne, ha továbbjutáshoz tudnám segíteni a csapatot a találataimmal.

A mieink dolgát nehezíti, hogy kulcsjátékosaink közül Szalai Attila, Szoboszlai Dominik, Sallói Dániel és a csapatkapitány Kecskés Ákos sem lehet ott a mérkőzésen, ám Michael Boris szövetségi edző inkább azt emelte ki, hogy a keret jelenlegi tagjai nagyszerű hozzáállással dolgoztak az elmúlt napokban, és biztos benne, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy életben tartsák a csapat továbbjutási reményeit.

- Nagyon elégedett vagyok a játékosok eddigi munkájával, jó a hangulat a csapaton belül, de az edzéseken mindenki koncentráltan, motiváltan tette a dolgát, csakúgy, mint a korábbi mérkőzéseink előtt – mondta az mlsz.hu-nak Michael Boris. - Győzelmi kényszerben lépünk pályára, amit a svédek talán megpróbálnak majd a maguk javára fordítani, de azt szeretnénk elérni, hogy a mi akaratunk érvényesüljön, és végre tudjuk hajtani a tervünket. Az biztos, hogy nehéz mérkőzés következik, a svéd csapatot remek futballisták alkotják, összeszokott, stabil játékot láthattunk tőlük az eddigikben, ám bízunk magunkban, és megpróbálunk meglepetést okozni.

A Svédország-Magyarország mérkőzés pénteken 18.30-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót. 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott
Fájó vereséget szenvedett Máltán az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.

Bízik a svédországi sikerben az U21-es válogatott
Meccsbeszámoló
Győzelemmel zárná az Eb-selejtező sorozatot az U21-es válogatott

U21-es válogatottunk utolsó idegenbeli Eb-selejtezőjén 2-1-es vereséget szenvedett Máltától Ta'Qaliban.