Bakuba utazik az U21-es válogatott

2018. június. 04., 14:23   |    

Bakuba utazik az U21-es válogatott

Michael Boris együttese pénteken lép pályára a házigazda azeriek ellen felkészülési mérkőzésen.

Nemcsak az A-válogatott játékosai kezdték meg a közös felkészülést hétfőn Telkiben, hanem az U21-es együttes tagjai is összegyűltek az MLSZ edzőközpontjában, pénteken ugyanis Bakuban játszanak felkészülési meccset az azeriek ellen. Az eddigi U21-es Eb-selejtezőkön az alapcsapatot alkotó játékosok közül Gazdag Dániel, Tóth Bence, Varga Kevin, Szoboszlai Dominik és Hegedűs János az A-válogatottal készül, és rajtuk kívül is van néhány labdarúgó, aki ezúttal nem tagja a csapatnak.

Michael Boris szövetségi edző ezért olyan futballistákat hívott meg, akik eddig kevesebbet tudtak játszani a csapatban, vagy a bővebb keret tagjaiként jöttek számításba. Elutazik Azerbajdzsánba három 1999-es születésű labdarúgó (Schafer András, Kundrák Norbert, Banó-Szabó Bence) is, ők az elmúlt időszakban az U19-es válogatottat erősítették, és a következő U21-es selejtező sorozatban kaphatnak főszerepet.

- Ezen az összetartáson szeretnék olyan labdarúgókat is megnézni, akik eddig nem, vagy csak kevesebbet bizonyíthattak az U21-es válogatottban, de teljesítményük alapján megérdemlik, hogy megkapják a lehetőséget. Rutintalanabb a csapatunk a szokásosnál, de nem aggódom, mert ismerem a kerettagok képességeit, és biztos vagyok benne, hogy helyt tudunk állni Azerbajdzsánban. Természetesen nem csupán a tesztelés a cél, jó játékkal, és győzelemmel akarjuk zárni a bakui túránkat. Szeretnék köszönetet mondani a kluboknak, hogy elengedték az összetartásra játékosaikat, akik annak ellenére is örömmel jöttek az edzőtáborba, hogy nyári pihenésük rövidül le a válogatott programja miatt - mondta Michael Boris az mlsz.hu-nak.

A pénteki mérkőzést magyar idő szerint 17.00 órakor játsszák a bakui Dalga Arénában.

Az U21-es válogatott kerete:

Kapusok:

Zima Ádám (Dorog)
Tóth Balázs (Puskás Akadémia)

Védők:

Pávkovics Bence (Újpest)
Szabó Norman (Vác)
Kecskés Ákos (Korona Kielce)
Szalai Attila (Mezőkövesd)
Hinora Kristóf (Nyíregyháza)

Középpályások:

Haris Attila (Balmazújváros)
Hursán György (Békéscsaba)
Gergényi Bence (Szeged 2011)
Banó-Szabó Bence (Budapest Honvéd)
Forgács Péter (Budafok)
Tajti Mátyás (Malaga)
Szabó Bence (Nyíregyháza)
Schafer Andras (MTK Budapest)

Támadók:

Kundrák Norbert (Soroksár)
Makrai Gábor (DVTK)


Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink