Emberelőnyben, a hajrában lőtt góllal nyertek Kispesten az izlandiak
U21 férfi   |   Csapat   |   2023. június. 19., 21:56
Emberelőnyben, a hajrában lőtt góllal nyertek Kispesten az izlandiak

U21-es válogatottunk az izlandiakat fogadta a szeptemberben kezdődő Eb-selejtező sorozatot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésén a Bozsik Arénában. A találkozó a 92. percben dőlt el, az izlandiak ekkor szerezték meg a mérkőzés egyetlen találatát.

A mieink múlt hét csütörtökön a szlovákok ellen idegenben nyertek 1-0-ra, ezzel hetedik felkészülési mérkőzésükön a hatodik győzelmüket szerezték meg (az ötödiket kapott gól nélkül). 

Gera Zoltán öt helyen változtatott a szlovákok elleni kezdőcsapatán, bekerült a csapatba Bényei Ágoston, Kata Mihály, Németh Dániel, Kerezsi Zalán és Komáromi György is. Az izlandiak ugyan vereséget szenvedtek a múlt heti, ausztriai felkészülési mérkőzésükön, de a szlovákoknál erősebb riválisra lehetett számítani a találkozó előtt.

Jól kezdtük a mérkőzést, az első negyedórában több ígéretes akciónk is volt, a lövéseink azonban pontatlanra sikerültek a támadások végén. A másik oldalon eleinte nem voltak lehetőségek, Hegyi Krisztiánnak egy távoli lövést kellett hatástalanítania.

A félidő második felére az izlandiak átvették az irányítást, és ebben a periódusban már nem tudtunk kidolgozott akcióból veszélyeztetni, a vendégek magasra tolták a védekezésüket, és egyre többször megjelentek a kapunk előtt. Veszélyes helyzeteket viszont nem tudtak kialakítani, gól nélküli állásnál ért véget a félidő.

A szünetben Gera Zoltán négyet cserélt, Lisztes Krisztián, Vancsa Zalán, Vitális Milán és Kovács Mátyás lépett pályára. A második félidő elején megélénkült a támadójátékunk, Lisztes még az első percekben lövéssel tesztelte az izlandi kapust. A 62. percben egy kontra végén Vancsa lövését ütötte szögletre a jobb sarok elől a vendégek kapusa, majd két újabb magyar csere következett: Benczenleitner Barna és Kovács Barnabás is pályára lépett. A 68. percben ismét Lisztes harcolt ki magának lövőhelyzetet a 16-os jobb sarkánál, az izlandiak kapusa bravúrral védett.

A vendégek támadásai sem voltak veszélytelenek, de lövésig ritkán jutottak el, a 78. percben azonban nagy esélyhez jutottak, Kovács Barnabás ugyanis megkapta a második sárga lapját, így a hajrára tíz emberre fogyatkoztunk. A 81. percben Vitális szöglete után Kata csúsztatott kevéssel a jobb kapufa mellé. Az utolsó percekben emberelőnyben nyomás alá helyezte a kapunkat a vendégcsapat, és a 92. percben, egy jobb oldali beadás után Djuric a magyar kapu jobb oldalába fejelt, beállítva a 0-1-es végeredményt. 

Gera Zoltán együttese nyolcadik felkészülési mérkőzését vereséggel zárta, de az összkép pozitív, hat győzelem mellett két vereség volt a mérlegünk, öt mérkőzést kapott gól nélkül zárt a csapat.

– Nagyon jó ellenféllel játszottunk ma, és a hajrában, tíz emberrel nem bírtuk végig a kapunkra helyezett nyomást – mondta a mérkőzés után Gera Zoltán. – Néhány szituációban többet kellett volna nyújtanunk, bátrabban kellett volna játszanunk, és nagyobb létszámban kellett volna a kapu elé érkeznünk a széleken vezetett akciók végén. A mai mérkőzésből is levonjuk a tanulságokat, hogy a szeptemberben kezdődő Eb-selejtezőkben a legerősebb csapattal, a leghatékonyabb taktikával tudjuk kiállni. Összességében nagyon jól dolgoztak a játékosaim az elmúlt két hétben, sokat kaptam tőlük, de továbbra is fejlődnünk, javulnunk kell, hogy eredményesek lehessünk az előttünk álló tétmérkőzéseken.

Magyarország-Izland 0-1 (0-0)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Iyinbor Patrick, Debreceni Ákos - Eördögh András (Kovács Mátyás, 46.), Kata Mihály (Vas Gábor, 88.), Bényei Ágoston (Kovács Barnabás, 63.), Komáromi György (Benczenleitner Barna, 63.) - Kocsis Dominik (Vitális Milán, 46.), Németh Dániel (Lisztes Krisztián, 46.), Kerezsi Zalán (Vancsa Zalán, 46.)

Magyarország-Izland 0619
2023.06.19. (hétfő)
Magyarország HUN
Magyarország
Izland
Izland ISL
Magyarország
Magyarország
Gera Zoltán
Izland
Izland
Cserék
Magyarország
Magyarország
0
Kovács Mátyás
46'
0
Vas Gábor
88'
0
Kovács Barnabás
82'
63'
0
Benczenleitner Barna
63'
0
Vitális Milán
46'
0
Lisztes Krisztián
46'
0
Vancsa Zalán
46'
Izland
Izland


Címkék:

Kapcsolódó hírek