Idegenben is győzelem a cél a kazahok ellen
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. március. 25., 17:11
Idegenben is győzelem a cél a kazahok ellen

A Szélesi Zoltán vezette U21-es válogatott a moldávok elleni 2-0-s győzelemmel a háta mögött szombaton délelőtt utazott el és vasárnap reggel érkezett meg a kazahsztáni Almatyba, a keddi Európa-bajnoki selejtező helyszínére. A keretben annyi változás történt a Moldova elleni meccs után, hogy Baráth Péter és Pécsi Ármin visszatért a klubjához, míg a kispesti Dúzs Gellért csatlakozott az együtteshez.

Szélesi Zoltán vasárnap este a kazah szövetség egyik edzőpályáján tartott edzést a válogatott tagjainak, hétfőn viszont már a keddi találkozó helyszínén, a Kairat Almaty stadionjában gyakoroltak a játékosok.

Tavaly ősszel, Szegeden a mieink Kovács Mátyás és Eördögh András góljával 2-0-ra nyerni tudtak, az MTK szélsője szerint bár várhatóan többet lesz nálunk a labda, mint az ellenfélnél, kemény csata vár a mieinkre kedden.

– A gól miatt jó emlékeim vannak annak a kazahok elleni szegedi meccsről, végig dominálni tudtunk, főleg az első félidőben játszottunk nagy fölényben – mondta Kovács Mátyás az mlsz.hu-nak. – Ellenfelünk azon a meccsen visszaállt a védekező zónába és kontrákra épített, hasonló taktikai hozzáállásra számítok tőlük a holnapi mérkőzésen is, ezért várhatóan sokat lesz nálunk a labda, ezt kihasználva kell minél több helyzetet kialakítanunk. A gyors gól sokat segített az első meccsen, és természetesen kedden is megkönnyítené a dolgunkat, de a mérkőzés előtt arra számítok, hogy nagyon kemény csata vár ránk egy igen kellemetlen stílusú ellenféllel szemben.

A keddi találkozó magyar idő szerint 15.00 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

A válogatott kerete:

A válogatott kerete:

Kapusok:

Hegyi Krisztián (Den Bosch)

Dúzs Gellért (Bp. Honvéd)

Dala Martin (Nyíregyháza Spartacus FC)

Védők:

Ilynbor Patrick (Kecskeméti TE)

Baranyai Nimród (DVSC)

Yaakobishvili Antal (Girona)

Vajda Botond (DVSC)

Csinger Márk (DAC)

Szabó Alex (Bp. Honvéd)

Középpályások:

Eördögh András (Bp. Honvéd)

Kovács Mátyás (MTK Budapest)

Kerezsi Zalán (Bp. Honvéd)

Kata Mihály (MTK Budapest)

Horváth Artúr (MTK Budapest)

Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd)

Bényei Ágoston (DVTK)

Vitális Milán (DAC)

Kosznovszky Márk (MTK Budapest)

Támadók:

Jurek Gábor (DVTK)

Molnár Rajmund (MTK Budapest)

Németh András (Hamburger SV)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek