Háromgólos győzelem Kazahsztánban
U21 férfi   |   Csapat   |   2024. március. 26., 17:50
Háromgólos győzelem Kazahsztánban

U21-es válogatottunk Kosznovszky Márk, Kerezsi Zalán és Bényei Ágoston góljával 3-0-ra megnyerte Kazahsztán elleni Eb-selejtezőjét Almatyban.

U21-es válogatottunk első idei tétmérkőzését játszotta, valamint az első tétmeccsét a hónap elején kinevezett Szélesi Zoltán irányításával. A mieink a moldávok 2-0-s hazai legyőzésével melegítettek a kazahok elleni, Almatyban rendezett selejtezőre, a csapat tehát friss sikerélménnyel a tarsolyában érkezett meg Kazahsztánba.

Szélesi Zoltán három helyen változtatott a moldávok elleni kezdőcsapaton, Kosznovszky Márk, Kerezsi Zalán és Csinger Márk került be az együttesbe.

A találkozó első félórájában nem találtak fogást egymáson a csapatok, egyik fél sem tudott komolyabb fölényt kiharcolni, és helyzetek sem alakultak ki a kapuk előtt. Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott egy védelmi hibát követően, ezt követően azonban egy percen belül megszereztük a vezetést, Kosznovszky Márk bombázott 18 méterről a kapu jobb oldalába (0-1).

A szünetig magabiztosan tartottuk az előnyt, a fordulás után pedig három percen belül megdupláztuk: ezúttal Kerezsi Zalán 20 méteres védhetetlen gólja után készülhettek középkezdéshez a hazaiak (0-2). Kerezsit a gólja után vállsérülés miatt le kellett cserélni, Szélesi Zoltán Molnár Rajmundot, majd Bényei Ágostont is pályára küldte. A mérkőzés hajrájában éppen Bényei állította be a végeredményt, a hazaiak kapusáról kipattanó labdát továbbította a hálóba (0-3).

Válogatottunk immár 10 pontos a csoportjában, legközelebb szeptemberben, a spanyolok ellen lép pályára az Eb-selejtező sorozatban.

– Az eredménnyel természetesen elégedett vagyok, és azzal is, hogy a moldávok legyőzése után ismét kapott gól nélkül hoztunk le egy mérkőzést, ráadásul ezúttal idegenbeli Eb-selejtezőn – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Voltak azért hibáink, amelyeken dolgoznunk kell majd az őszi mérkőzések előtt, de mindössze néhány közös edzés után ez benne van a pakliban. A csapatvédekezésünk jól működött, a hazaiak csak akkor jelentettek veszélyt a kapunkra, amikor egyéni hibából adtunk nekik erre lehetőséget. Még hátra van három Eb-selejtező, szeretnénk szépen zárni a sorozatot, még akkor is, ha a két nálunk jóval magasabban rangsorolt együttes, a spanyol és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz ősszel. Két győztes mérkőzéssel kezdtük a közös munkát, bízom benne, hogy ez jó hatással lesz a csapatszellemre, és a későbbiekben még többet látunk abból a harcos, karakteres játékból, amely a mérkőzés egyes időszakaiban ma is jellemezte a csapatot.

Kazahsztán-Magyarország 0-3 (0-1)
Magyarország: Hegyi Krisztián - Szabó Alex, Yaakobishvili Antal, Csinger Márk - Kovács Mátyás (Vajda Botond, 46.), Kata Mihály, Vitális Milán (Bényei Ágoston, 63.), Kosznovszky Márk (Horváth Artúr, 88.), Benczenleitner Barna - Németh András, Kerezsi Zalán (Molnár Rajmund, 52.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek