Hatvan percig bírtuk a német nyomást
U21 férfi   |   Csapat   |   2021. március. 24., 22:49
Hatvan percig bírtuk a német nyomást

U21-es válogatottunk vereséggel kezdte a hazai társrendezésű Európa-bajnokságot, a német csapat végig nagy mezőnyfölényben játszva magabiztos győzelmet aratott a Sóstói Arénában.

Férfi U21-es válogatottunk nem a legjobb előjelekkel készült a hazai társrendezésű Európa-bajnokságra, hiszen a felkészülés utolsó heteiben összesen nyolc játékosról kellett lemondania a Gera Zoltán vezette szakmai stábnak. A magyar válogatott végül az Európa-bajnokság legfiatalabb keretével kezdte meg a tornát, amelynek első mérkőzésén a végső győzelemre is jó eséllyel pályázó német válogatott volt az ellenfele a székesfehérvári Sóstó Arénában.

Gera Zoltán szövetségi edző a Bese Balázs - Bolla Bendegúz, Balogh Botond, Mocsi Attila, Deutsch László - Kata Mihály, Mezei Szabolcs, Szendrei Norbert - Palincsár Martin, Szőke Adrián, Kiss Tamás összetételű együttesnek szavazott bizalmat a találkozón.

Ahogyan arra számítani lehetett, a németek harcoltak ki mezőnyfölényt a mérkőzés elején, az első negyvenöt percben javarészt a magyar térfélen zajlott a játék, a mieink egy-két alkalommal jutottak csak el az ellenfél tizenhatosáig. A védekezésünk viszont nagyszerűen működött, fegyelmezetten, szervezetten igyekeztünk kizárni a németek kulcsembereit a játékból, és minden mezőnyjátékosunk nagy munkát tett bele a védekezésbe, így hiába volt jelentős az ellenfél mezőnyfölénye, Bese Balázsnak nem kellett kapura tartó lövéseket hatástalanítania. Az első félidő végéig nem született gól, 0-0-lal mentünk a szünetre.

A fordulás után is a németek irányították a játékot, de az első negyedórában nem tudtak lehetőségeket kialakítani a kapunk előtt. A 60. percben Gera Zoltán kettőt cserélt, a hatalmas mezőnymunkát végző Palincsár Martint és Szőke Adriánt hozta le, Hinora Kristóf és Bíró Bence állt be a helyükre. Egy perccel később vezetést szereztek a németek, egy jobb oldali beadás után a Manchester City játékosa, Lukas Nmecha maradt egyedül, és fejelt védhetetlenül a kapunkba (0-1). A gól után beszorultunk a kapunk elé, és a a 66. percben jött a második német találat, Raum passza után a Wolfsburg támadója, Bote Baku volt eredményes (0-2). A németek nem vettek vissza, a folytatásban is a térfelünkön tartották a labdát, és újabb lehetőséget alakítottak ki, melyek közül a 73. percben is kihasználtak egyet, a keresztlécről kipattanó labdát Baku juttatta a hálóba (0-3).

A folytatásban is maradt a német nyomás, a csapatkapitány csúsztatása szerencsére nem talált kaput, majd Bese védett nagyot. Az eredmény a hajrában már nem változott – bár Kovácsréti egyszer még távolról fölélőtt –, rendkívül fegyelmezett német válogatott 3–0-s győzelmet aratott.

Magyarország-Németország 20210324
2021.03.24. (szerda)
A csoport
Magyarország HUN
Magyarország
Németország
Németország GER

Magyarország
Magyarország
Gera Zoltán
3
4
7
8
10
12
15
18
19
2
Vagnoman
3
Raum
4
Schlotterbeck
5
Pieper
6
Dorsch
8
Maier
9
Burkardt
10
L. Nmecha
11
Berisha
12
Dahmen
21
Baku
Magyarország-Németország 20210324
Németország
Németország
Cserék
Magyarország
Magyarország
1
Auerbach Martin
2
Varju Benedek
5
Huszti András
9
Bíró Bence
59'
11
Skribek Alen
77'
13
Tamás Olivér
14
Hinora Kristóf
59'
78'
80'
17
Bárány Donát
20
Bukta Csaba
21
Csonka András
22
Kovács Péter
23
Kovácsréti Márk
77'
Németország
Németország
1
Markus Schubert
7
Youssoufa Moukoko
13
Salih Özcan
74'
80'
14
Stephan Ambrosius
15
Ismail Jakobs
66'
77'
16
Malick Thiaw
17
Anton Stach
18
Florian Krüger
66'
19
Maxim Leitsch
20
Vitaly Janelt
74'
22
Mateo Klimowicz
74'
23
Lennart Grill

Gera Zoltán: Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak

Gera Zoltán: Nem tudok szemrehányást tenni a játékosoknak

A játékosok és Gera Zoltán is kiemelte az Eb-csoportkörben, a németektől elszenvedett 3-0-s vereséget követően, hogy a csapatból rengeteg energiát kivett a védekezés. „Nem tudtuk eltüntetni a különbséget, de ebből tanulunk” - fogalmazott a szövetségi edző.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek