Telkiben készült a női U19-es válogatott
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. július. 18., 15:13
Telkiben készült a női U19-es válogatott

Korosztályos válogatottjaink közül elsőként a női U19-es csapat kezdte meg a felkészülést az őszi szezon feladataira. Turtóczki Sándor csapatába többen is meghívást kaptak a tavalyi U17-es együttesből. A tétmérkőzések októberben kezdődnek, addig kell összerázódniuk a lányoknak.

A házigazda Törökország, illetve Dánia és Koszovó lesz női U19-es válogatottunk ellenfele az őszi Eb-selejtező minitornán. Turtóczki Sándor csapata az előző években zsinórban négyszer jutott innen tovább az elitkörbe, ahonnan viszont még nem sikerült kvalifikálnia magát a kontinensdöntőre. 
Az ötödik továbbjutásért október elején küzd meg az együttes, amely korán, már a héten megkezdte felkészülését.

– Fontos, hogy a lányok a klubcsapataik számára is rendelkezésre álljanak a hamarosan kezdődő bajnoki szezonban – indokolta a szövetségi edző a korai kezdést. 



A válogatott egyik fő feladata most a Telki edzőközpontban, hogy megtalálja azt a szerkezetet, amellyel eredményesen szerepelhet a jövőben, hiszen a keretben sok az újonc, többen is csatlakoztak az előző év U17-es csapatából.


Ez egy nagyon tehetséges társaság volt és úgy gondolom, aki U17-ben jól teljesített, megérdemli a meghívót az U19-esek közé.

Az előző U17-es elitkörben szereplő keretből a kapitány, Fördős Beatrix; Róth Rebeka, Czellér Dorottya, Papp Luca és a meghívottak egyetlen légiósaként Nagy Vanessza került be a csapatba. 

– Farkas Lily Annát nem hívtuk haza Amerikából erre a négy napra, de természetesen a későbbiekben számítunk rá. Volt néhány játékos, akit klubja kérésére nem hívtunk meg, mások még nem épültek fel sérülésükből teljesen, így nem lehetett teljes a keretünk, de az eltervezett munkát végrehajtottuk a lányokkal – tette hozzá Turtóczki Sándor. Az Angliában futballozó Ádám Viktória is a felkészülés későbbi szakaszában csatlakozik a válogatotthoz

– Természetesen már a minitornára is készültünk. A célunk, hogy a most elkezdett munka eredményeként októberre, a tétmérkőzésekre összeálljon egy ütőképes válogatott – így a szakember.

Az edzőtáborban résztvevő keret:

Kapusok:

Böröcz Bettina (Ferencvárosi TC)
Ádám Anna (Mezőkövesd Zsóry FC)
Bakó Rebeka Alexandra (Gyirmót FC Győr)
Telek Vanda (Szent Mihály)

Védők:

Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)
Ott Eszter (Ferencvárosi TC)
Buzás Kata (Ferencvárosi TC)
Jánosi Ninetta (MOL Fehérvár FC)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Fördős Beatrix (Haladás Viktória)
Róth Rebeka (Ferencvárosi TC)
Nagy Virág (Ferencváros TC)

Középpályások: 

Pintye Vivien (DLA-DEAC)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Papp Luca (Ferencvárosi TC)
Török Lilla (Szent Mihály)
Czellér Dorottya (Ferencváros)

Támadók:

Nagy Vanessza (SKN St. Pölten Frauen)
Palakovics Laura (Puskás Akadémia FC)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...