Győzelmi esélyt szalasztottunk el az oroszok ellen
U19 női   |   Szurkolók   |   2019. augusztus. 27., 20:36
Győzelmi esélyt szalasztottunk el az oroszok ellen

Női U19-es válogatottunk 1-1-es döntetlent ért el Telkiben az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es válogatott utolsó nemzetközi felkészülési mérkőzéseit játssza a héten, mielőtt október elején útra kel Törökországba, az Európa-bajnoki selejtező minitorna helyszínére. A mieink nehéz csoportba kerültek, a házigazda törökök mellett a dánok, valamint Koszovó válogatottja szerepel a csoportunkban.

Ennek megfelelően a főpróbára is erős riválist választott a szakmai stáb, az orosz csapat utazott Telkibe, hogy kedden és pénteken megmérkőzzön a mieinkkel. A keddi első összecsapás első félideje kiegyenlített játékot hozott, az első nagy helyzetet a mieink jegyezték, majd az első gólt is a magyar válogatott érte el: a 20. percben, egy jobb oldali szöglet után Vachter Fanni fordult kapura és lőtt a bal alsó sarokba (1-0). Az orosz válogatott tíz perccel később egy szabadrúgásgóllal egyenlített, így 1-1-es döntetlennel ért véget az első 45 perc.

A második játékrészben jóval többet támadott a magyar válogatott, de fölényét nem tudta gólra váltani, csak kapufákig jutott el a lefújásig. Az oroszoknak is voltak ígéretes támadásaik, de különösebben nem tették próbára kapusunkat, az eredmény így nem változott, 1-1-es döntetlennel zártak a csapatok. A két válogatott pénteken 16.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

– Egy agresszívan játszó, fizikálisan kitűnő állapotban lévő ellenféllel találkoztunk ma. Megvoltak a lehetőségeink a győzelem megszerzésére, de a helyzeteket nem tudtuk kihasználni, ebben és játékgyorsaságban feltétlenül javulnunk kell a pénteki mérkőzésre – értékelt a mérkőzés után Turtóczki Sándor.

Magyarország-Oroszország 1-1 (1-1)
Magyarország: Böröcz Bettina - Nagy Virág (Ott Eszter, 31.), Buzás Kata, Fördős Beatrix, Csolti Réka (Ploner Szandra, 46.) - Vachter Fanni, Papp Luca (Kovács Eszter, 45.), Palakovics Laura (Török Lilla, 85.), Győrik Alexandra (Czellér Dorottya, 46.) - Bódai Viktória (Szélpál Nóra, 85.), Nagy Vanessza (Stefán Bernadett, 69.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen
Női U19: Küzdelmes mérkőzésen egygólos vereség a franciák ellen

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...

Nehéz csoportban kell helytállnia a női U19-es válogatottnak
Meccsbeszámoló
Szoros meccsen vereség - így búcsúztak női U19-eseink a felkészülési tornától

Női U19-es válogatottunk a franciák ellen folytatta szereplését az Eb-selejtező sorozat A-divíziójában. A találkozót egy, az első félidőben lőtt ...