Szerdától az elitkörért játszik a női U19-es válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2018. október. 01., 14:48
Szerdától az elitkörért játszik a női U19-es válogatott

Szerdán délután Moldovával mérkőzik meg női U19-es válogatottunk a hazai rendezésű Eb-selejtező torna első játéknapján Üllőn, majd szombaton Macedónia, jövő kedden Finnország lesz a mieink két további ellenfele. A minitornán a tavaszi elitkörbe jutás a cél.

Turtóczki Sándor csapata az őszi felkészülés során két-két mérkőzést játszott Észak-Írország és Szlovénia ellen, ezeken egy döntetlen és három vereség volt a mérlege. A szlovénok elleni szeptemberi találkozókat követően sok nyitott kérdés maradt a keret összetételét illetően, ezekre a múlt heti összetartást követően találta meg a választ a szakmai stáb. 

– Folyamatosan próbáltuk megtalálni a kezdőcsapatot, van olyan csapatrész, ami kellően erős, de sok sérülés nehezíti a dolgunkat – válaszolta az mlsz.hu kérdésére Turtóczki Sándor.

A kulcsjátékosok közül nem került be a keretbe többek között Pulins Brigitta, Tolnai Katalin, Böcskei Nikoletta és Szélpál Nóra sem, ők mindannyian súlyos sérülésből lábadoznak. Vannak szerencsére fontos visszatérőink is, Nagy Virág, Dorner Dóra és Pintye Vivien játékára már számíthat a szakmai stáb.

– A rendelkezésre álló időt jól használtuk fel. Gyakoroltuk azokat a játékelemeket, amiket majd a pályán is látni szeretnék. A támadásokat próbáltuk letisztázni, ezen a téren előre tudtunk lépni. A játékosok is megértették, mit várok tőlük. Nagy a tét, emiatt nagy lesz a nyomás is a játékosokon, de bízunk a képességeinkben. Az első két mérkőzést meg kell nyernünk, a továbbjutás a célunk – jelentette ki a szövetségi edző a Moldova és Macedónia elleni találkozóról.

Nem volt könnyű felkészülni az ellenfelekből, néhány felvételt azért sikerült szerezni a riválisok korábbi mérkőzéseiről. Turtóczki Sándor elmondta: utánpótlás szinten fél év is nagy változásokat hozhat, így inkább az ellenfelek futballkultúráját érdemes összevetni.

– Nem lenne okos dolog nekirontani az ellenfélnek. Tudatos, ésszerű és támadó futballt akarunk játszani, amiben folyamatosan mi dominálunk a pályán – tette hozzá végül a szövetségi edző.

A magyar válogatott mindhárom mérkőzést az Üllői Sporttelepen játssza le, a Moldova elleni szerdai összecsapást 15.30-tól rendezik.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Terestyényi Anna (Kaposvári Rákóczi BFLA)
Egri Réka Ágnes (MTK Hungária FC)

Védők:

Győrik Alexandra (Ferencvárosi TC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Váradi Ráhel (MTK Hungária FC)
Jánosi Ninetta Julianna (MOL Vidi FC)
Csolti Réka (MTK Hungária FC)
Nagy Virág (Ferencváros TC)
Kovács Virág (Haladás Viktória)

Középpályások:

Pintye Vivien (DLA-DEAC)
Kovács Eszter (MTK Hungária FC)
Vachter Fanni (DVTK)
Vasas Lea (MTK Hungária FC)
Erdész Fanni (ETO FC Győr)
Vári Viktória (MLE)
Pusztai Sára (Ferencvárosi TC)
Dorner Dóra Zita (MTK Hungária FC)

Csatárok:

Farkas Lily Anna (FC Kansas City)
Bódai Viktória (ETO FC Győr)
Vig Klaudia Nikolett (MTK Hungária FC)


Az Eb-selejtező minitorna programja:

Október 3., szerda:

Moldova–Magyarország, 15.30, Üllő
Finnország-Macedónia, 15.30, Dabas

Október 6., szombat:

Magyarország–Macedónia, 15.30, Üllő
Finnország-Moldova, 15.30, Dabas

Október 9., kedd:

Macedónia–Moldova, 15.30, Dabas
Magyarország–Finnorság, 15.30, Üllő


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...