Női U19: Szoros vereség a finnektől

2018. március. 04., 20:04   |    

Női U19: Szoros vereség a finnektől

A hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörre készülő női U19-es válogatott Bükön edzőtáborozik, és vasárnap lejátszotta első felkészülési mérkőzését a finnek ellen.

A női U19-es válogatott nehéz elitkörös csoportba került, a svéd, a szlovén és a holland együttessel játszik áprilisban az Európa-bajnoki részvételért. A tornára való felkészülés február végén kezdődött meg egy lipóti edzőtáborozással, az első nemzetközi mérkőzést pedig vasárnap játszotta le Turtóczki Sándor csapata, az ellenfél Finnország korosztályos csapata volt.

A finnek az első negyedóra végén megszerezték a vezetést, egy hosszan előreívelt labdát Nea Nyrhinen vett át, szép csellel tisztára játszotta magát és a bal alsó sarkokba lőtt (0-1). A szünetig a finnek irányították a játékot, több helyzetük volt, megérdemelten vezettek 45 perc után.

A második játékrészben feljavult a magyar válogatott játéka, többet birtokoltuk a labdát, kisebb lehetőségeink is voltak, de a finnek védelmét nem tudtuk feltörni. Az eredmény a lefújásig nem változott, az északiak 1-0-ra nyertek.

- A felkészülési időszak eleje mindig nehezebb, ilyenkor nehezen rázódnak vissza a játékosok abba a ritmusba, amiben ősszel játszottak, bizonyos szempontból az alapoktól kell összerakni a játékunkat. A finnek megérdemelten nyerték meg a mérkőzést, rengeteg hiba volt a játékunkban, pozitívumként azt emelném ki, hogy a csapatnak végig volt tartása, nem estünk szét a kapott gól után, és a szünet után már elfogadhatóbb volt a teljesítményünk - értékelt Turtóczki Sándor a lefújás után.

Magyarország-Finnország 0-1 (0-1)
Magyarország: Barti Luca - Fél Patrícia, Kovács Laura, Csigi Eszter, Fél Alexandra - Váradi Ráhel, Vasas Lea (Haraszti Fanni, 81.), Zágonyi Barbara (Bodnár Bianka, 43.) - Molnár Enikő (Anda Letícia, 68.), Vígh Klaudia (Győrik Alexandra, 63.), Böcskei Nikoletta


Főszponzoraink
Szponzoraink