Női U19: megérdemelt kétgólos siker Ciprus ellen
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. október. 25., 17:24
Női U19: megérdemelt kétgólos siker Ciprus ellen

A foghíjas kerettel edzőtáborozó női U19-es válogatott 2-0-s Ciprus elleni győzelemmel melegített a november 27. és december 3. között sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőre.

Rácz Zsófia együttese a hiányzó alapemberek (Gyánó Lili, Harmat Sára, Nagy Nikolett, Sinka Napsugár, Pintér Tekla és Vincze Borbála) nélkül is nyerni tudott a pénteki felkészülési találkozón Ciprus ellen: Kern Fanni és Szarvas Sára révén a magyar válogatott 2-0-ra múlta felül a szigetországiakat.

Az első kapura lövést a mieink jegyezték, Koszo Sydney a jobbról kapott labdát középről továbbította kapura, de a ciprusi kapus hárított. A második veszélyes akció Kern Fanni nevéhez fűződött, a 20 méteres bombáját azonban a kapus szögletre ütötte, majd pár perccel később a csapatkapitány, Szarvas Sára lövése után centikkel a kapu fölött hagyta el a labda a pályát. A 33. percben először Murár Viktória találta el a jobb kapufát, majd Kern Fanni újabb 20 méteres lövése révén megszerezte a vezetést a magyar válogatott (1-0).

A 42. percben újfent magyar lehetőség következett, Murár Viktóra léc alá tartó labdájának azonban útját állta a rivális kapusa. A szünet előtt még Csáki Eszter próbálkozott, de lövése nem volt veszélyes.

A térfélcserét követően nem kellett sokat várni az újabb magyar találatra, az 53. percben Szarvas Sára ívelt a ciprusi hálóba (2-0).

A folytatásban nagyobb tempóra váltottak a szigetországiak, s előbb a 64. percben, majd a 72.-ben szöglet után sikerült kapura lőniük, de Ascher Dóra mindkétszer védett. Pár perccel később ismét a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést, a becserélt Égi Barbara dolgoztatta meg a ciprusi kapust. Az egyre növekvő magyar nyomás ellenére újabb gól már nem született a mérkőzés végéig.

A kezdősípszótól a lefújásig jókora mezőnyfölényben játszott Rácz Zsófia együttese, így megérdemelten nyerte meg 2-0-ra a mérkőzést. A visszavágóra október 28-án, 11 órakor kerül sor Telkiben. 

 Jól álltunk bele a mai találkozóba, kértem a lányoktól, hogy a védekezésben legyünk kompaktak, ezt végig teljesítették. Az elején talán kevésbé tudtunk támadásokat építeni, mert sokszor hiba csúszott a műveletbe, de a szünetben sikerült tisztázni néhány apróságot, és a második félidőre javult a játékunk. Mindenki betartotta, amit kértünk, s bár előfordultak kisebb hibák, ezeket igyekszünk kijavítani a következő mérkőzésre. Elégedett vagyok az eredménnyel és a lányokkal, a cserejátékosok is jól szálltak be a játékba – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző. 

Magyarország-Ciprus 2-0 (1-0)

Magyarország: Ascher Dóra - Csáki Eszter (Futaki Fruzsina, 86.), Nyul Petra, Jákri Dóra, Török Otília (Bánfi Gréta, 73.) - Koszo Sydney, Kern Fanni (Szalay Gyöngyvér, 73.)- Szabó Dóra (Borzák Lili, 60.), Szarvas Sára (Hécz Zsuzsanna, 73.), Murár Viktória (Csejtei Emília, 60.) - Németh Virág (Égi Barbara, 60.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Több alapember is sérült a női U19-es válogatottban
Több alapember is sérült a női U19-es válogatottban

Női U19-es válogatottunk október 25-én és 28-án Ciprus ellen lép pályára Telkiben, e két felkészülési mérkőzéssel hangol a november 27. és ...

Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott
Meccsbeszámoló
Női U19: megérdemelt kétgólos siker Ciprus ellen

Női U19-es válogatottunk október 25-én és 28-án Ciprus ellen lép pályára Telkiben, e két felkészülési mérkőzéssel hangol a november 27. és ...