Női U19: Kétgólos hátrányból állt fel a válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2018. augusztus. 21., 10:15
Női U19: Kétgólos hátrányból állt fel a válogatott

Észak-Írországban kezdte meg az Európa-bajnoki selejtezőket megelőző felkészülési mérkőzései sorát a női U19-es válogatott.

A Turtóczki Sándor vezette női U19-es csapat október elején hazai pályán, a moldáv, a macedón és a finn válogatott ellen játssza Eb-selejtező mérkőzéseit, a tétmeccsekre való felkészülés jegyében együttesünk a héten Észak-Írországban lép pályára kétszer a házigazdák ellen. A hétfő esti első mérkőzésen a mieinknek a fáradtsággal is fel kellett venniük a harcot, a játékosok ugyanis a szombati bajnoki mérkőzések után egész vasárnap utaztak Belfastba, így igazi pihenőnap nélkül léptek pályára hétfőn a nemzeti csapatban.

A mérkőzés első félidejében - egy tízperces periódust leszámítva - a magyar válogatott játszott veszélyesebben, de gólt nem sikerült szereznie. A második félidőt rosszul kezdtük, két egyéni hibából kétgólos előnyre tett szert az északír válogatott. A mieink azonban váltani tudtak, és hamar visszajöttek a meccsbe: a 65. percben Jánosi Ninetta egy szöglet után fejelt a hálóba, majd a 71. percben Pusztai Sára lőtt 15 méterről a léc alá, 2-2-re alakítva az állást. Az egyenlítés után a mieink előtt adódtak még veszélyes lehetőségek, de a fordítás nem sikerült, döntetlennel ért véget a találkozó.

A két válogatott szerdán este ismét megmérkőzik egymással.

- A mérkőzés nagy részében mezőnyben jobban futballoztunk, mint a hazaiak, részben a fáradtság számlájára írható, hogy a jobb játék nem mutatkozott meg az eredményben. Nagyon szimpatikus volt, hogy a csapat 0-2 után nagy erőket tudott mozgósítani a fordítás érdekében, sajnálom, hogy végül ez nem jött össze. Kedden igyekszünk frissíteni a csapatot, bízom benne, hogy a szerdai második mérkőzésen javulni fog a játékunk - értékelt az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor.

Észak-Írország-Magyarország 2-2 (0-0)
Magyarország: Terestyényi Anna - Nagy Virág (Jánosi Ninetta, 52.), Kovács Laura, Váradi Ráhel, Csolti Réka - André Antónia (Győrik Alexandra, 46.), Kovács Eszter - Králik Fanni (Horváth Cintia, 65.), Pusztai Sára (Gál Bianka, 71.), Vasas Lea - Vígh Klaudia (Bódai Viktóra, 71.)
Gólszerző: Jánosi 65., Pusztai 71.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...