Női U19: kétgólos cseh siker Gyirmóton
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. november. 29., 18:39
Női U19: kétgólos cseh siker Gyirmóton

Szerdán a cseh válogatott ellen lépett pályára Szarvas Alexandra együttese Gyirmóton. A mérkőzést 3-1-re a vendégek nyerték meg. A mérkőzéssel már a tavasszal folytatódó Európa-bajnoki selejtezőkre készültek a lányok. A két csapat szombaton 12 órakor ismét megmérkőzik egymással az Alcufer Stadionban. 

A cseh válogatott kezdett jobban, már az első percben szöglethez jutott, melyet nem tudott értékesíteni, a 8. percben viszont egy magyar védelmi hibát követően megszerezte a vezetést (0-1). A kapott gól felélénkítette Szarvas Alexandra együttesét. A 17. percben Sinka Napsugár veszélyeztette a cseh kaput, azonban a tizenhatoson belülről a kapu fölé lőtt. A 32. percben egyenlítettünk, az újonc Novák Luca volt a gólszerző (1-1).

A mérkőzés nagyobb részében a magyar válogatott irányította a játékot, de a támadásainkból nem alakultak ki komolyabb helyzetek. 

A 62. percben Szarvas Alexandra szövetségi edző hármat cserélt, de a változtatás nem hozott eredményt. Az utolsó félórára "elfogytunk", a 66. percben egy kipattanóból szerzett gólt a cseh válogatott (1-2), öt perccel később pedig ismét bevette a kapunkat, így alakult ki az 1-3-as végeredmény.

– Az első pár percben nem tudtunk jól reagálni a cseh nyomásra, ennek eredménye lett a gyors kapott gól. Utána 60 percig jól fociztunk, azokat a taktikai elemeket, amelyeket átvettünk ebben a pár napban, viszontláttuk a pályán, de nem elég hatvan percig jól focizni, mert a mérkőzés 90 percig tart. A csehek fizikálisan és erőnlétben fölénk nőttek, és végül ez döntötte el a mérkőzést. Az utolsó félórára szétesett a csapatjátékunk, és már nem azt játszottuk, amit elterveztünk. A nemzetközi szint megkívánja, hogy fizikálisan és mentálisan is a legjobbját adja a csapat 90 percen keresztül, ha ez nem történik meg, teljesen mindegy ki az ellenfél, nem fogunk tudni meccseket nyerni. A labdakihozatalunk jól működött a kapott gól után, a második zónában is jól játszottunk, tudtuk birtokolni a labdát, de kevés alkalommal törtünk be a tizenhatoson belülre, keveset lőttünk kapura, ezekben mindenképpen előre kell lépnünk. Az edzőtábor arra is szolgál, hogy új játékosokat próbáljunk ki, örülök, hogy egy debütáló futballista szerezte a gólunkat – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző.

Magyarország - Csehország 1-3 (1-1)

Magyarország: Ascher Dóra - László Henrietta, Németh Adél, Kovács Aida (Fehértói Dorina, 38.), Tuza Petra (Pintér Tekla, 62.)- Harmat Sára, Sinka Napsugár (Nagy Lili, 62.), Vincze Borbála- Szarvas Sára (Murár Viktória, 62.), Novák Luca (Sipőcz Virág, 83.), Petrovics Petra 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...