Női U19: ezúttal egy góllal győzött a finn válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. június. 03., 21:33
 Női U19: ezúttal egy góllal győzött a finn válogatott

Női U19-es válogatottunk 3-2-es vereséget szenvedett a finnektől a hétfői felkészülési mérkőzésen Gyirmóton.

Rácz Zsófia szövetségi edző a csütörtöki vereség után hétfőn más felállásban küldte pályára csapatát a finnek elleni visszavágóra, s ezúttal sokkal szervezettebb játékot láthattunk a mieinktől, különösen a védekezés tekintetében.

Hibák azért voltak a játékunkban, az első félidőben két elkerülhető gólt kaptunk: a védelmünk mindkétszer túl lassan reagált, a második félidőben pedig szöglet után talált be a finn válogatott. A mieink ezúttal kétszer is bevették a vendégek kapuját Nagy Nikolett és az újonc Túróczy Anna volt eredményes, mindkét esetben kreatív játék és jó helyzetfelismerés hozott eredményt. A mérkőzés végére sikerült beszorítani a finneket, ám az egyenlítésre elmaradt.

- A csütörtöki mérkőzéshez képest teljesen más játékképet láthattunk a mai találkozón, mentalitásban előreléptünk, és több helyzetet alakítottunk ki. Külön öröm, hogy Nagy Nikolett mellett egy újonc, Túróczy Anna szerzett ma gólt. A pályán több 2007-es születésű játékos kapott ma lehetőséget, köztük mindkét kapus: Spilenberg Maja és Kocsi Petra is. Az edzőtábor elérte a fő célját, ugyanis körvonalazódik az a szűkített keret, amellyel ősszel U19-es Európa-bajnoki selejtezőt fogunk játszani - nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző. 

Magyarország-Finnország 2-3 (0-2)
Magyarország: Spilenberg Maja (Kocsi Petra, 72.) - Kern Fanni, Harmat Sára (Acsádi Petra, 72.), Sinka Napsugár (Murár Viktória, 83.), Török Ottília (Gyánó Lili, 60.), Szarvas Sára, Koszo Sydney, Vincze Borbála, Szabó Dóra (Nagy Nikolett, 60.), Csáki Eszter, Hécz Zsuzsanna (Túróczy Anna, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott
Észak-Írországba utazik a női U19-es válogatott

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.

Női utánpótlás: Hazai pályán játsszuk az Eb-selejtezőinket novemberben
Meccsbeszámoló
Női U19: döntetlen Észak-Írország ellen

Női U19-es válogatottunk július 14-én Észak-Írországgal játszik felkészülési mérkőzést Belfastban.