Női U19-eseink gólfesztivált rendeztek Telkiben
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. október. 28., 14:59
Női U19-eseink gólfesztivált rendeztek Telkiben

Női U19-es válogatottunk a múlt heti, 2-0-s győzelem után hétfőn végig meggyőző fölényben játszva, 6-1-re nyert a Ciprus elleni felkészülési találkozón Telkiben.

Az első negyedórában többnyire mezőnyjáték folyt a pályán, de már ekkor sikerült labdabirtoklási fölényt kialakítanunk. A 20. percben az első felkészülési mérkőzésen is gólt szerző Szarvas Sára révén megszerezte a vezetést a magyar válogatott. A gólt szép összjáték előzte meg: Túróczy Annát indították hátulról, aki állítgatás nélkül a csapatkapitány elé továbbította a labdát, Szarvas Sára pedig értékesítette a ziccert. A találat újabb lendületet vitt a mérkőzésbe, az elkövetkezendő tíz percben Rácz Zsófia együttesének sikerült beszorítania a ciprusiakat a saját térfelükre, s bár több veszélyes akciót is vezettek, gól végül a másik oldalon született. A 32. percben szabadrúgás után egyenlített a szigetországi válogatott, a labda a bal kapufáról pattant a magyar kapuba. A 44. percben góllá érett a magyar fölény, Szarvas Sára ívelte Égi Barbara elé a labdát, aki a kapu bal alsó sarkába zúdította azt (2-1).

A második félidőben már abszolút a magyar válogatott akarata érvényesült a pályán. Az 51. percben Szarvas Sára révén megduplázta előnyét a magyar válogatott, ezúttal tizenegyest értékesített a csapatkapitány (3-1). Az 56. percben újfent Szarvas percei következtek, ezúttal a jobbról kapott labdát lőtte az ellenfél kapujába, immáron mesterhármast jegyezve (4-1). A 63. percben Túróczy Anna volt eredményes, közelről a ciprusi kapu bal alsó sarkát lőtte ki (5-1). A hosszabbításban szögletet követően Acsády Petra révén született meg az utolsó gól, így alakult ki a 6-1-es végeredmény.

A női U19-es válogatott legközelebb Eb-selejtezőn lép pályára a kifejezetten erős A ligás csoportjában: november 27-én Svédországgal, november 30-án Hollandiával, december 3-án Skóciával küzd meg Telkiben az Eb-szereplésért.

Az előző meccs után is voltak kijavítandó hibák mind védekezésben, mind támadásban, de úgy látom, hogy fejlődik a csapat. Mindenkinek sikerült játéklehetőséget biztosítani, hiszen a legfőbb célja ennek a két felkészülési mérkőzésnek az volt, hogy mindenki ki tudja próbálni magát. Ha a két meccsen a játék képét nézzük, összességében látszott, hogy melyik csapat A ligás, s melyik B ligás, de egy percig sem vettük félvállról a két találkozót. A cserék is jól szálltak be, körvonalazódott, hogy kikre tudunk számítani az Eb-selejtezők alatt – nyilatkozta Rácz Zsófia szövetségi edző.

Magyarország-Ciprus 6-1 (2-1)

Magyarország: Spilenberg Maja (Svirján Dóra, 62.)- Csáki Eszter (Bánfi Gréta, 72.), Nyul Petra (Futaki Fruzsina, 79.), Koszo Sydney (Gávris Gabriella, 73.), Török Otília (Csejtei Emília, 62.) - Kern Fanni, Szalay Gyöngyvér (Acsádi Petra, 46.) - Németh Virág (Murár Viktória, 62.), Szarvas Sára (Hécz Zsuzsanna, 62.), Túróczy Anna (Szabó Dóra, 72.)  - Égi Barbara (Borzák Lili, 46.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: megérdemelt kétgólos siker Ciprus ellen
Női U19: megérdemelt kétgólos siker Ciprus ellen

A foghíjas kerettel edzőtáborozó női U19-es válogatott 2-0-s Ciprus elleni győzelemmel melegített a november 27. és december 3. között sorra ...

Több alapember is sérült a női U19-es válogatottban
Meccsbeszámoló
Női U19-eseink gólfesztivált rendeztek Telkiben

A foghíjas kerettel edzőtáborozó női U19-es válogatott 2-0-s Ciprus elleni győzelemmel melegített a november 27. és december 3. között sorra ...