Nem okozott meglepetést a 2023-as Eb-résztvevő osztrák válogatott
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. február. 24., 20:09
Nem okozott meglepetést a 2023-as Eb-résztvevő osztrák válogatott

Női U19-es válogatottunk szombaton az osztrák válogatottal csapott össze a portugáliai Algarve-tornán. A 3-0-s osztrák siker ellenére egyenrangú küzdelmet hozott a mérkőzés első 60 perce.

Jól kezdtük a mérkőzést a határozott, támadószellemben futballozó osztrákok ellen. Az első játékrészben mindkét oldalon adódtak helyzetek, melyeket egyik fél sem tudott gólra váltani. Első veszélyes helyzetünket a 14. percben jegyezhettük, egy bal oldali beadást követően Szarvas Sára elé került a labda, de lövését az utolsó pillanatban blokkolta az osztrák védő. Hasonló forgatókönyv ismétlődött meg a túloldalon is a 16. percben. Ezúttal Kovács Aida hárította sikeresen az osztrák támadást. Az első félidő további részében is kiegyenlített játék folyt. A 37. percben ismét Szarvas Sára került helyzetbe, de lövését a léc fölé tolta az osztrák kapus. Szögletből ismét sikerült veszélyeztetnünk az osztrák kaput, de Kovács Aida fejese végül a kapufát találta el. A szünet előtt Schvirján Dóra bravúrja akadályozta meg az osztrák gólt.    

Szarvas Alexandra szövetségi edző a szünetben hármat cserélt. A második félidő első negyedórájában sikerült ellenállnunk az osztrák nyomásnak, ezt követően viszont elfogyott a lendület, s a mérkőzés további részében sem fizikailag, sem mentálisan nem voltunk egyenrangú ellenfelei az U20-as világbajnokságra készülő osztrák csapatnak. Az 57. percben egy védelmi hibát követően megszerezte az osztrák együttes a vezető gólt (0-1). A 63. percben Szarvas Alexandra frissítéssel igyekezett a játék képén változtatni, ám eredménytelenül, ugyanis a 67. percben megduplázta előnyét az osztrák válogatott (0-2). Az utolsó gól a 80. percben egy a térfelünkön elvesztett labdát követően született meg, a mélységből beinduló osztrák támadó szólógóllal állította be a 3-0-s végeredményt.

- Mindenképpen egy választ vártam a csapattól az első meccs után, amit egészen a 60. percig teljes mértékben teljesíteni is tudtak a lányok. Az első félidőben akár meg is szerezhettük volna a vezetést, hiszen teljesen egyenrangú ellenfélként küzdöttünk a 2023-as Eb-résztvevő csapat ellen. Az utolsó 30 percben viszont szétesett a játékunk. Nem tudtuk kezelni az osztrák nyomást, fizikailag és mentálisan is elfáradtunk. Védekezésben sok párharcot veszítettünk, labdabirtoklásban pedig pontatlanok voltunk, ami eladott labdákhoz vezetett. Mindenesetre az első félidei játékunkkal elégedett vagyok, erre lehet építeni - nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző.

Válogatottunk jövő kedden 14.00 órakor a házigazda portugálok ellen zárja a tornát.

Magyarország-Ausztria 0-3 (0-0)

Magyarország: Schvirján Dóra - László Henrietta (Harmat Sára, 79.), Németh Adél, Kovács Aida (Koszó Sydney, 46.), Pintér Tekla (Gyánó Lili, 63.)- Szarvas Sára (Murár Viktória, 63.), Kern Fanni, Vincze Borbála (Madarász Laura, 46.)- Petrovics Petra (Nagy Nikolett, 46.), Novák Luca (Benke Annamária, 80.), Molnár Adelina (Csejtei Emília, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...