Női U19: vereséggel kezdtünk a portugáliai tornán
U19 női   |   Mérkőzések   |   2024. február. 21., 22:22
Női U19: vereséggel kezdtünk a portugáliai tornán

Szarvas Alexandra együttese 3-0-ra elveszítette szerdai nyitómérkőzését a lengyel válogatott ellen a portugáliai Algarve-tornán.

Az első kapott gólig egyenrangú ellenfélként küzdöttünk, s kiegyenlített játék jellemezte a mérkőzést. Mind a két válogatottnak adódtak helyzetei, melyeket csupán a lengyel együttes tudott gólra váltani. Ellenfelünk a 42. percben egy védelmi hibát követően meg is szerezte a vezetést, így válogatottunk egygólos hátránnyal vonult az öltözőbe (1-0). 

A folytatásban sem játszottunk alárendelt szerepet, de a támadójátékunkba sok hiba csúszott. Sok párharc, illetve eladott labda jellemezte a mérkőzést. A 75. percben egy szögletet követően, a 87. percben pedig egy tizenegyeshez jutva szerzett újabb gólt a lengyel válogatott, beállítva a 3-0-s végeredményt.

- Nem vagyok elégedett a mai teljesítményünkkel. Úgy gondolom, hogy minden játékosban több van, mint amit ma mutatott. A letámadásaink rendben voltak, sok labdát szereztünk, viszont a támadó játékunkból még mindig hiányoznak a mélységi beindulások és azok az extra méterek, amik segítségével több helyzetet tudnánk kidolgozni. A lengyelek nem voltak jobbak nálunk játékukat tekintve, viszont sprint sebességben és mozdulatgyorsaságban ők is előttünk járnak - nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző a mérkőzés után. 

Válogatottunk szombaton 12.00 órakor az osztrákok ellen, kedden 14.00 órakor pedig a házigazda portugálok ellen lép pályára.

Lengyelország-Magyarország 3-0 (1-0)

Magyarország: Ascher Dóra - Németh Adél (László Henrietta, 63.), Gyánó Lili, Kovács Aida, Pintér Tekla (Koszó Sydney, 63.) - Szarvas Sára (Benke Annamária, 67.), Harmat Sára (Kern Fanni, 67.), Vincze Borbála - Petrovics Petra (Csejtei Emília, 63.), Novák Luca (Murár Viktória, 37.), Molnár Adelina (Nagy Nikolett, 80.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...