Ismét kétgólos különbséggel maradtunk alul a csehek ellen
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. december. 02., 17:32
Ismét kétgólos különbséggel maradtunk alul a csehek ellen

Szombat délelőtt játszotta le a szerdai felkészülési mérkőzés visszavágóját a női U19-es válogatottunk a csehek ellen Győrújfalun. A mérkőzés 2-0-s vendég győzelemmel végződött.

Sok új játékos kapott meghívást együttesünk idei utolsó edzőtáborába, akiknek most adatott lehetőségük bemutatkozniuk a korosztályos válogatott színeiben. 

A zord időjárás, valamint a meccs közben eleredő havas eső nem kedvezett a játéknak, ennek ellenére mind a két válogatott nagy odaadással játszotta végig a második felkészülési mérkőzést is, melyen már a tavasszal folytatódó Eb-selejtezőkre készültek a csapatok. 

Az első félidőt kiegyenlített mezőnyjáték jellemezte, egy pár veszélyesebb cseh helyzettel. Válogatottunk támadásaiból hiányzott a magabiztosság, akadt pár jó indítás, de többnyire befejezetlen támadásokat láthattunk. A 20. perc környékén Vincze Borbála lőtt kapura a tizenhatoson kívülről, ám a labda a vendég kapus ölébe hullott. 

A szünetben Szarvas Alexandra szövetségi edző három tervezett cserét hajtott végre, figyelve a játékosok terhelésére. A játék képe az első félidőhöz képest hasonlóan alakult a folytatásban is, de a 68. percben a cseh válogatott megszerezte a vezetést, melyet hét perc múlva meg tudott duplázni (0-2). A 77. percben egy baloldali beadás után Petrovics Petra veszélyeztette a cseh kaput. Nem sokkal később ismét helyzetbe kerültünk, a kapusunk előre rúgott labdája óriási ziccerbe hozta Nagy Nikolettet, akinek viszont nem sikerült élnie a lehetőséggel. A pár perces hosszabbításban nem született több gól, így válogatottunk 2-0-ra elveszítette a mérkőzést.

- Két hasonló mérkőzést játszottunk, játékban jobbak voltunk ma is, de még mindig hiányoznak a betörések a tizenhatoson belülre, ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Az elmúlt napokban azon dolgoztunk, hogy a mélységi beindulásokat hatékonyabbá tegyük a mai mérkőzésre, mert az első mérkőzésen ez nagyon hiányzott. Valamilyen szinten sikerült is előre lépnünk ebben, ahogyan azt a mai mérkőzésen is láthattuk, de természetesen még mindig van miben fejlődnünk. A labdakihozatalokat ma is megoldottuk, szinte mindig találtunk megoldást. A focit viszont gólra játsszák, így sajnos, ha nem tudunk betörni a tizenhatoson belülre, akkor nyilván nem leszünk eredményesek, a távoli lövéseink pedig veszélytelenek voltak az ellenfél kapujára. Védekezésben a játék nagyobb részében helyt álltunk. Ezúttal is pontrúgásból, azaz szögletből kaptunk gólt. A tizenhatoson belüli védekezésünk nincs olyan szinten, amit a nemzetközi szint megkövetel, a februári edzőtáborban ebben is fejlődnünk kell - nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi edző a mérkőzés után.

Magyarország-Csehország: 0-2 (0-0)

Magyarország: Pongrácz Ágnes - László Henrietta (Tuza Petra, 46.), Fehértói Dorina, Németh Adél (Harmat Sára, 46.), Pintér Tekla (Helmeczi Petra, 60.) - Kern Fanni, Szarvas Sára (Murár Viktória, 60.), Vincze Borbála (Novák Luca, 46.), Nagy Lili (Futaki Fruzsina, 80.) - Sipőcz Virág (Petrovics Petra, 60.), Nagy Nikolett


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...