Az északírek elleni mérkőzés eldöntötte: tavasszal is az "A" ligában szerepelünk
U19 női   |   Mérkőzések   |   2023. október. 31., 21:10
Az északírek elleni mérkőzés eldöntötte: tavasszal is az

A női U19-es válogatottunk a harmadik helyen zárt kifejezetten erős csoportjában a franciaországi Eb-selejtező tornán, miután az utolsó játéknapon 1-1-es döntetlent játszott az északírek ellen. A mieinknek ezzel sikerült meghosszabbítania "A"-ligás tagságát, vagyis a tavaszi Eb-selejtezőkben is Európa legjobb csapatai között szereplünk majd.

Kedd este a harmadik, egyúttal az utolsó mérkőzését játszotta Szarvas Alexandra szövetségi edző együttese a franciaországi Eb-selejtező tornán. Eddig két szoros meccsünk volt, a nyitómérkőzésen 2-1-re maradtunk alul az olasz válogatott ellen, a második találkozón pedig 1-0-s vereséget szenvedtünk a házigazda franciáktól. 

Kapkodva és sok eladott labdával kezdtük a mérkőzést, Észak-Írország a 25. percben egy oldal szabadrúgást követően meg is szerezte a vezetést (1-0). Válaszul azonban a 35. perben egy szabadrúgásból Sinka Napsugár talált az északír kapuba, így sikerült hamar egyenlítenünk. 

A folytatásban többnyire a mieink birtokolták a labdát és alakítottak ki több helyzetet, amelyeket azonban nem tudtunk gólra váltani. Sok párharc és szabálytalanság jellemezte a második játékrészt. A 90. percben Kovács Aida megkapta a második sárga lapját, így az utolsó percekre el kellett hagynia a pályát. Az emberhátrány ellenére a lefújásig nem változott az állás, ami számunkra kedvezett, ugyanis jobb gólkülönbségünk miatt mi szereztük meg a harmadik helyet, és hosszabbítottuk meg tagságunkat a tavaszi Eb-selejtezőkre is az "A" ligában. 

– Van, amikor szép játékkal kikapsz, és van, amikor egy kevésbé jó teljesítménnyel továbbjutsz, ma az utóbbi történt. Az első két meccs rengeteget kivett belőlünk, úgyhogy a mai mérkőzésen mindenkit a szíve vitt előre. A célunk az volt, hogy bent maradjunk az "A" ligában, és ezt az egyik legerősebb csoportban sikerült is kiharcolnunk, amire büszkék lehetünk. A mentalitás a helyén van, a játékosok hisznek magukban, úgy gondolom, hogy ez a csapat sok mindenre képes. Jár a köszönet a stábnak is, rengeteget dolgoztak azért, hogy a lányok felkészülten vághassanak neki minden mérkőzésnek - mondta Szarvas Alexandra szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Észak-Írország - Magyarország 1-1 (1-1)

Magyarország: Ascher Dóra – László Henrietta (Sydney Koszo, 69.), Németh Adél, Kovács Aida, Tuza Petra – Sinka Napsugár, Kern Fanni (Harmat Sára, 92.), Vincze Borbála Dóra - Petrovics Petra (Murár Viktória, 92.), Szarvas Sára (Benke Annamária, 61.), Molnár Adelina

Gólszerző: Sinka Napsugár 35.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket
Női U19: nem tudtuk megszorítani a németeket

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...

Női U19-es Eb-selejtező: felvettük a versenyt a svédekkel, de elmaradt a pontszerzés
Meccsbeszámoló
A románok magabiztos legyőzésével zártuk az Eb-selejtezőt

Női U19-es válogatottunk szombaton Németország ellen folytatta szereplését az Európa-bajnoki selejtező minitornán. A Telki Edzőközpontban ...