U18: hármat rúgtunk a macedónoknak
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2015. november. 26., 16:15
U18: hármat rúgtunk a macedónoknak

U18-as válogatottunk lejátszotta e heti második felkészülési mérkőzését is, ezúttal 3-0-ra győzte le a macedón válogatottat Telkiben.

A mieink kedden mindkét félidőben egy-egy gólt szerezve 2-0-ra múlták felül a macedón korosztályos csapatot, és a vendégek a csütörtöki visszavágón sem tudták megakadályozni a válogatottunk sikerét. Németh Antal együttese szervezettebben, fegyelmezettebben játszott, mint az első mérkőzésen, az első félidőben az irányítást végig kézben tartva, helyzetek sokaságát dolgozta ki, és már a szünetig eldönthette volna a meccset. Magabiztos előnyt ugyan nem tudtunk szerezni az első 45 percben, de egygólos vezetést igen, a 14. percben Takács Ronald labdájával Tömösvári Bálint lépett ki a jobb oldalon, beadása pontos volt Dragóner Filipnek, aki az üres kapuba továbbított (1-0).

A fordulás után lehetőséget kaptak a bizonyításra a cserék is, a sok változtatás kissé megtörte a lendületünket, de a gólok nem maradtak el, az 55. percben egy szöglet után Szilágyi Zoltán talált a kapuba (2-0), a 81. percben pedig Kamarás György tört kapura a jobbösszekötő helyén, majd egy csel után ballal a kapu bal oldalába lőtt (3-0), így alakult ki a végeredmény.

- Igyekeztünk kijavítani a keddi mérkőzés hibáit, szervezettségben, csapatjátékban sikerült is előrelépnünk, védekezésben és támadásban egyaránt jobbak voltunk, mint az első találkozón. Lehetőségeink alapján akár további gólokat szerezhettünk volna, míg a macedónoknak nem volt kidolgozott helyzetük a mérkőzésen, jól védekeztük le a kontráikat is. Van még csiszolnivaló a játékunkon, de ma ilyen különbséggel is megérdemelten nyertük meg a találkozót - értékelt a lefújás után Németh Antal szövetségi edző.

Magyarország-Macedónia 3-0 (1-0)
Magyarország: Demjén Patrik (Gundel Takács Bence, 46.) - Szalai András (Rétyi Tamás, 60.), Tóth Dávid (Szilágyi Zoltán, 46.), Szalai Attila (Nagy Zsombor, 46.), Gergényi Bence - Vogyicska Bálint, Takács Ronald (Micsinai Miklós, 60.) - Tömösvári Bálint, Tajti Mátyás (Kamarás György, 46.), Kovács Dávid (Bíró Ákos, 46.) - Dragóner Filip (Koncsag Martin, 60.)
G.: Dragóner 14., Szilágyi 55., Kamarás 81.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.