U18: elfáradtunk a végére a portugálok ellen
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. február. 14., 15:20
U18: elfáradtunk a végére a portugálok ellen

Az U18-as válogatott a hétfői 1-0-ás vereség után szerdán 2-0-ra kapott ki felkészülési mérkőzésen Portugáliában.

Hétfőn, a két csapat első mérkőzésén az utolsó percekben lőtték a győztes gólt a portugálok, és a szerdai, bragai visszavágón is sokáig gyűrték egymást gól nélkül a csapatok a nagy esőzéstől mély talajú, csúszós pályán. A magyar válogatott többet birtokolta ugyan a labdát, mint a hétfői találkozón, egy-két kisebb lehetőséget ki is alakított, ám igazán közel csak egy szabadrúgásnál járt a gólszerzéshez - itt a hazai kapus védett nagyot.

A második félidő egyes periódusaiban sikerült nyomás alá helyezni a portugálok kapuját, de a házigazdák többet támadtak, veszélyesebben futballoztak, mint mi. A 74. percben, egy védelmi figyelmetlenség után a hétfői meccset eldöntő Diogo Brás révén megszerezték a vezetést a hazaiak, és ezt követően már nem tudtunk újítani. Érezhetően elfáradt a csapat, és a hajrában nem tudtuk tartani a lépést a portugálokkal, így a 89. percben Diego Brás második góljával végleg eldőlt a mérkőzés.

- Bár az eredmény nem ezt mutatja, a mérkőzés utolsó negyedórájától eltekintve jobban működött a játékunk, mint két nappal ezelőtt, többet birtokoltuk a labdát, helyenként nyomás alá tudtuk helyezni a hazaiakat. A portugálok nagyon gyorsan futballoztak, ezért végig rengeteg energiát kellett mozgósítaniuk a játékosainknak, ennek tudható be, hogy a hajrára többen elkészültek az erejükkel. Hasznos tapasztalatokat szerezhettünk ezen a két mérkőzésen, láttunk biztató jeleket, de azt is, hogy sok területen javulnunk kell a következő időszakban - fogalmazott Németh Antal szövetségi edző a mérkőzés után.

Portugália-Magyarország 2-0 (0-0)
Magyarország: Deczki Máté - Molnár Dominik, Horgosi Donát, Bolla Gergő, Orosz Marcell - Kovács Krisztián (Bach Botond, 55.), Szánthó Regő (Szilágyi Adrián, 75.) - Terbe Botond, Csoboth Kevin (Bence Babinszky, 46,), Horváth Olivér (Szendrei Norbert, 67.) - Tóth Zoltán (Németh Ádám, 46.)

 

(fotó: fpf.pt)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.