Lezárult a tesztidőszak az U18-as válogatottnál
U18 férfi   |   Mérkőzések   |   2018. május. 11., 16:38
Lezárult a tesztidőszak az U18-as válogatottnál

Utolsó mérkőzésén vereséget szenvedett az U18-as válogatott a Szlovákia Kupán.

Pénteken a kazahok ellen lépett pályára a magyar U18-as válogatott a Szlovákia Kupa utolsó játéknapján, Vágvörösváron. A mérkőzés első félidejében a magyar válogatott lépett fel kezdeményezőbben, de a szórványos kazah akciók egyikét követő szöglet után az ellenfél szerzett vezetést. Másodpercekkel a szünet előtt ártalmatlan szituációban szabálytalankodtunk a 16-oson belül, a megítélt büntetőből kétgólosra növelte előnyét a kazah együttes.

A fordulás után kockáztatott a magyar csapat, egyértelműen támadószellemben futballozott, de a kazahok kihasználták a fellazuló védekezésünket: két kontratámadásuk is góllal ért véget, ezzel 4-0-ra alakult az állás. Nem sokkal később Torvund Alexander passzávól Szendrei Norbert szépített, majd a Torvund ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Szerető Krisztofer értékesítette, beállítva a 4-2-es végeredményt. A magyar csapat vereségével a nyolcadik helyen zárta a viadalt, a játékosokat az sem igazán vigasztalhatta, hogy a mieink kapták meg a torna fair play díját.

- Ezt a tornát még a bő keret játékosainak tesztelésére szántuk, szerettük volna mindenkinek megadni a kellő játéklehetőséget, mielőtt kijelöljük azokat a labdarúgókat, akikre az őszi Eb-selejtezőkön számítunk majd. Ezzel a tornával, illetve a mai meccsel a tesztidőszak lezárult, minden játékos megmutathatta, hogy milyen teljesítményre képes. Egy közel negyven fős kerettel dolgoztunk az elmúlt fél évben, most meghúztunk egy vonalat, innentől kezdve már csak azokra a futballistákra számítunk, akikre az októberi Eb-selejtezőkön is. A szlovákiai tornán nyújtott teljesítmény csalódást keltő volt a szakmai stáb és a játékosok számára is, most mindenki lemérhette, hol tart a nemzetközi szinthez képest, és láthatta azt is, miben kell fejlődnie ahhoz, hogy a későbbiekben megállja a helyét a válogatottban - értékelte a tornát Németh Antal szövetségi edző.

Kazahsztán-Magyarország 4-2 (2-0)
Magyarország: Laky László - Lakatos Benjámin (Nagy Barnabás, 41.), Mocsi Attila, Temesvári Attila, Szeles Patrik (Mezei Szabolcs, 41.) - Csonka András (Kovács Krisztián, 41.), Szendrei Norbert - Szerető Krisztofer, Horváth Olivér (Tóth Zoltán, 41.), Winkler András (Opavszky Balázs, 57.)- Torvund Alexander
Magyar gólszerzők: Szendrei, Szerető (11-esből)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban
U18: Nem bírtunk a törökökkel Svédországban

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.

U18: Nagy hajrá és győzelem Svédországban
Meccsbeszámoló
A jobb helyzetkihasználás döntött a szlovákok javára

A török válogatott az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a két csapat felkészülési összecsapásán.