U18: Háromgólos siker Jerevánban
U18 férfi   |   Csapat   |   2019. március. 07., 15:02
U18: Háromgólos siker Jerevánban

Örményországi túrája második mérkőzését is megnyerte férfi U18-as válogatottunk: a keddi 5-0-ás sikert követően ezúttal 3-0-ra diadalmaskodott Bene Ferenc szövetségi edző együttese.

Kedden végig jelentős fölényben játszott a magyar válogatott az örmények ellen, és jó helyzetkihasználásának köszönhetően nagy különbségű győzelmet aratott. A csütörtöki visszavágón a házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, érezhetően bizonyítani szerettek volna a keddi 0-5 után. Az első félórában működött az agresszív stílusuk, de a folytatásban sikerült felgyorsítani a játékunkat, el tudtuk kerülni a kemény párharcokat, és a szünetig két akciógólt is szereztünk. A 33. percben egy mélységi passzal bontottuk meg a hazaiak védelmét, Tóth-Gábor Kristóf pedig két csel után a jobb sarokba helyezett (0-1). A 44. percben újabb mélységi passzal találtuk meg Kovács Mátét, aki a jobbösszekötő helyéről, 20 méterről nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (0-2).

A második félidőben is fegyelmezetten futballoztunk, jelentős labdabirtoklási fölényben játszottunk, és végig kontroll alatt tartottuk a meccset. Az örmények továbbra is sokat szabálytalankodtak, az egyik ilyen megmozdulást követően tíz főre fogyatkoztak. Emberelőnyben még többet birtokoltuk a labdát, és a 88. percben, Törőcsik Péter szép megmozdulása és pontos passza után Beke Péter helyezett az üres kapuba, beállítva a 0-3-as végeredményt.

– Szikrázó összecsapáson végig fegyelmezetten, koncentráltan futballoztunk, mentálisan ezúttal is erős volt a csapat. Örülök, hogy nem vettük fel az ellenfél harcmodorát, és sem sérülés, sem kiállítás miatt nem kellett elveszítenünk senkit. Félóra után gyorsultunk fel a megfelelő játéksebességre, onnantól kezdve futószalagon alakítottuk ki a lehetőségeket, amiből a szünetig két gólt is szereztünk. A fegyelmezettségünk a második félidőben is megmaradt, előnyben is támadtunk, végig irányítottuk a találkozót. Külön örülök annak, hogy góljainkat előre megbeszélt, begyakorolt taktikai elemek előzték meg, mindhárom találat tudatos, kidolgozott akció végén született. Amit elterveztünk az összetartásra azt megvalósítottuk, sikerült tovább erősíteni saját játékmodellünket, és kipróbálhattunk néhány új játékost is, akik biztató teljesítménnyel mutatkoztak be a csapatban – értékelt a mérkőzés után Bene Ferenc.

Örményország-Magyarország 0-3 (0-2)
Magyarország: Kiss Ágoston - Huszti András, Varju Benedek (Szűcs Kornél, 46.), Farkas Marcell (Vida Kristóf, 84.), Kalmár Olivér - Hidi Sándor, Kocsis Bence (Nyári Patrik, 70.), Szabó Bálint (Kalafat Álmos, 70.) - Cipf Dominik (Irimiás Gergő, 58.), Tóth-Gábor Kristóf (Törőcsik Péter, 70.), Kovács Máté (Beke Péter, 58.)
Gólszerző: Tóth-Gábor Kristóf 30., Kovács 44., Beke 88.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Pályán az U16-os és az U18-as válogatott
Pályán az U16-os és az U18-as válogatott

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.

Telkiben edzőtáborozott az U18-as válogatott
Meccsbeszámoló
Gyors gólváltás után döntetlen a görögök ellen

Férfi U18-as válogatottunk szerdán, U16-os válogatottunk pedig csütörtökön játszik felkészülési mérkőzést Telkiben.